Τα αερόστατα της Google έπιασαν δουλειά

Τα αερόστατα της Google έπιασαν δουλειά

O ιντερνετικός κολοσσός προσπαθεί με χρήση αερόστατων να δώσει πρόσβαση στο Internet σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Έχει περάσει ήδη ένα έτος από το ξεκίνημα του ενός πειράματος που ξεκίνησε η Google, η οποία προσπαθεί με χρήση αερόστατων να δώσει πρόσβαση στο Internet σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Ο Mike Cassidy, διευθυντής του προγράμματος, περιγράφει μια πρόσφατη εμπειρία στη Νοτιοδυτική Βραζιλία. Οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονταν να σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να βρουν σήμα για το κινητό τους τηλέφωνο. Το πρωινό μιας από τις προηγούμενες ημέρες, ο Cassidy και οι βοηθοί του απελευθέρωσαν αερόστατα γύρω από την περιοχή. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ένα από τα αερόστατα είχε ενεργοποιηθεί και σε ένα από τα σχολεία της Agua Fria, μιας μικρής κοινότητας έξω από την πόλη του Campo Maior, η δασκάλα του σχολείου είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει Internet υψηλής ταχύτητας και να υποστηρίξει το μάθημα της με εικόνες από χάρτες, κείμενα της Wikipedia και multimedia υλικό.

Στόχος του project για την ερχόμενη χρονιά, είναι να βρίσκονται σε ύψος 60.000 ποδιών 100 αερόστατα, ενώ ο τελικός στόχος προβλέπει 300 έως 400 αερόστατα που δημιουργούν μια Internetικη σφαίρα γύρω από τη γήινη επιφάνεια.

Παράλληλα, η Google σχεδιάζει να επενδύσει και στο Internet μέσω δορυφόρου και αυτός είναι ο λόγος που πρόσφατα επένδυσε 500 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τη Skybox Imaging, μια startup εταιρεία που κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλού κόστους.

Πηγή: digi1.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Η Google στοχεύει στην κατασκευή δορυφόρων