Τα Χανιά βρήκαν τον τρόπο να μην κυκλοφορείτε με μια βαλίτσα στο χέρι

Τα Χανιά βρήκαν τον τρόπο να μην κυκλοφορείτε με μια βαλίτσα στο χέρι
Κρήτη Χανιά Photo: pixabay.com
Η πρωτότυπη υπηρεσία που λύνει τα χέρια των ταξιδιωτών.

Πόσες φορές έχετε φτάσει στον προορισμό μας νωρίτερα από την ώρα που μπορείτε να κάνετε check in στο ξενοδοχείο με τον receptionist να σας ενημερώνει ότι το δωμάτιό σας θα είναι διαθέσιμο αργότερα; Αντίστοιχα, πόσες φορές κατά τη μέρα αναχώρησης έχετε βρεθεί με μια βαλίτσα στο χέρι, την οποία πρέπει να κουβαλάτε, ωσάν αχθοφόροι, σε μουσεία, καφετέριες και εστιατόρια μέχρι να πάτε στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι επειδή πολύ απλά δεν έχετε που να την αφήσετε; Η ερώτηση σαφώς και είναι ρητορική μιας και σε όλους έχει συμβεί, έστω και μια φορά, κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Κρήτη, και δη ο Δήμος Χανίων, πρωτοπορούν δημιουργώντας μια βαλίτσα σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα μπαγκάζια τους και να περιηγηθούν στα σοκάκια δίχως να έχουν το άγχος της φύλαξης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου παρουσίασαν τη νέα υπηρεσία που εξυπηρετεί όσους επισκέπτες θέλουν να εναποθέτουν προσωρινά τις αποσκευές τους στο κέντρο της πόλης, χωρίς κάποιο κόστος επιβάρυνσης.

Πρόκειται για έναν οικίσκο με την ευδιάκριτη μορφή «βαλίτσας», τον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει στην Πλατεία 1866 (Νέα Καταστήματα), όπου με την καθοδήγηση και τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου Χανίων, θα μπορεί να αποθηκεύσει τις αποσκευές του με ασφάλεια, αλλά και να αντλήσει πληροφορίες για την πόλη.

Σχολιάζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία, ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε πως είναι ένας νέος τρόπος αποθήκευσης αποσκευών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εύχρηστος καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες του Δήμου Χανίων να διαχειριστούν καλύτερα τις διακοπές τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς πρόκειται για μια πρώτη πρωτοβουλία σε εθνικό επίπεδο, που αφορά έναν από τους πλέον τουριστικούς Δήμους και ήδη από τις πρώτες μέρες της πιλοτικής λειτουργίας της βαλίτσας, η ανταπόκριση, που έχουμε από τους επισκέπτες είναι ιδιαίτερα θετική».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης δήλωσε τα εξής: «Στο πιο κομβικό σημείο της πόλης, λίγο πριν την είσοδο του επισκέπτη στην Παλιά Πόλη, οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήσουν τις βαλίτσες τους και να περιηγηθούν στην πόλη. Θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους ή τη βόλτα τους ελεύθερα, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να κουβαλάνε τις αποσκευές τους και παράλληλα θα μπορούν να πάρουν ό,τι πληροφορίες χρειάζονται από το στελεχωμένο, από την Υπηρεσία Τουρισμού, σημείο».

Από ότι φαίνεται ήταν να μη γίνει η αρχή, μιας και οι αρμόδιοι φορείς ήδη έχουν αποφασίσει επέκταση της υπηρεσίας σε μελλοντικό χρόνο και σε άλλα κομβικά σημεία του Δήμου Χανίων.