Τα «χρυσά» τουβλάκια της Lego

Τα «χρυσά» τουβλάκια της Lego

Η εταιρεία παιχνιδιών συνεχίζει απτόητη την παγκόσμια θετική της πορεία, αποδεικνύοντας πως στον κόσμο της «όλα είναι τέλεια».

Η Lego η εταιρεία παιχνιδιών πίσω από τα αγαπημένα, εθιστικά τουβλάκια, με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της.

Μόνο την τελευταία χρονιά η Lego έχει καταφέρει τα εξής:

Είναι το θέμα μιας ταινίας που «σπάει τα ταμεία»
Το Lego Movie έχει λάβει θετικότατες κριτικές και έχει κάνει τεράστια εμπορική επιτυχία μέχρι τώρα. Ήδη, ετοιμάζονται δύο -και όχι μόνο μία- συνέχειες!

Οι πωλήσεις, τα έσοδα και τα κέρδη αυξάνονται
Μία έκθεση της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν φέτος κατά 10%, και το καθαρό εισόδημα κατά 9%, στοιχεία σίγουρα εντυπωσιακά. Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Γιούργκεν Βιγκ Κνούντστροπ, επισήμανε ότι «μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία έχουμε τετραπλασιάσει τον τζίρο μας».

Η ανάπτυξη της εταιρείας είναι ιδιαίτερα καλή στην Κίνα
Η Lego περιμένει ότι σύντομα η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου βάσει πληθυσμού, θα αναδειχθεί σε «βασική αγορά» της εταιρείας, μαζί με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό της
Η Lego ανακοίνωσε μάλλον… ταπεινά ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της αναμένεται να παραμείνει «ελαφρά υψηλότερος» των πωλήσεων του συνόλου της βιομηχανίας παιχνιδιών. Η αλήθεια είναι ότι η αύξηση των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου άλλες μεγάλες εταιρείες παιχνιδιών, όπως η Mattel, είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα.

Ακόμα και η «χειρότερη» σειρά παιχνιδιών Lego γνωρίζει εμπορική επιτυχία
Όταν το 2012 παρουσιάστηκε η σειρά «Lego Friends», που εστίαζε στα κορίτσια, εμφανίστηκαν πολλοί επικριτές που θεώρησαν στερεοτυπική και αποτυχημένη την ύπαρξη ροζ και μωβ μικρών τούβλων για την κατασκευή κομμωτηρίων και καταστημάτων μόδας. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να ονομάσουν το «Lego Friends» ως το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς. Όμως, οι πωλήσεις δείχνουν ότι η σειρά είναι τρομακτικά επιτυχημένη, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της εταιρείας σε κορίτσια σε ένα μόνο χρόνο. Και βέβαια, η Ένωση Κατασκευαστών Παιχνιδιών τίμησε τη σειρά ως το «Παιχνίδι της Χρονιάς» για το 2013.

Τελικά, η Lego μάλλον πρέπει να συμφωνήσει με το τραγούδι της ταινίας της: «Όλα είναι τέλεια».

Διαβάστε ακόμη:
Τι κοινό έχουν η Lego με την Apple;
«Σπάει» τα ταμεία το «The Lego Movie» στις ΗΠΑ
Η Lego στο Νο 2 του πλανήτη των παιχνιδιών