Τα deals των 250 δισεκατομμυρίων του Τραμπ στην Κίνα

Τα deals των 250 δισεκατομμυρίων του Τραμπ στην Κίνα
epa06317847 US President Donald Trump and first lady Melania arrive for the state dinner with China's President Xi Jinping and China's first lady Peng Liyuan at the Great Hall of the People in Beijing, China, China, 09 November 2017. US President Donald J. Trump is in China for a state visit from 08 to 10 November as part of his 12-day tour of Asia. EPA/THOMAS PETER / POOL

Όλες οι μεγάλες συμφωνίες των ΗΠΑ με κινεζικές εταιρείες που έφερε η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

 

Διάφορες αμερικανικές εταιρείες, από τον γίγαντα των τσιπ Qualcomm μέχρι την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing, ανακοίνωσαν σειρά συμφωνιών την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, στο Πεκίνο.

Το ύψος των συμφωνιών, συνολικά, ίσως να αγγίξει και τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και κάποιες απ’ αυτές τις συμφωνίες δεν είναι εντελώς νέες ενώ άλλες δεν είναι δεσμευτικές.

Η λίστα, όπως την παραθέτει το Reuters, είναι πραγματικά ατελείωτη:

  • Το υπουργείο εμπορίου της Πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι η China Energy Investment Corporation σχεδιάζει να επενδύσει 83,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρότζεκτ εκμετάλλευσης σχιστολιθικού αερίου και χημικής βιομηχανίας.
  • Η Sinopec, η Bank of China και η China Investment Corp συμφώνησαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλάσκα. Η Alaska Gasoline Development Corp υπέγραψε συμφωνία ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις κινεζικές εταιρείες. Στα πλαίσια της συμφωνίας αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 12.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.
  • Η Boeing εξασφάλισε παραγγελίες και δεσμεύσεις αγοράς ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 300 αεροσκάφη, και συγκεκριμένα για 260 Boeing 737 και 40 Boeing 787 και 777 από την υπηρεσία κρατικών προμηθειών China Aviation Supplies Holding Co. Παραμένει άγνωστο ποιο μέρος της συμφωνίας αφορά νέες παραγγελίες και ποιο ήδη υπάρχουσες.
  • Η General Electric υπέγραψε τρεις εμπορικές συμφωνίες συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κινεζικές εταιρείες.
  • Η Qualcomm υπέγραψε τρεις μη δεσμευτικές συμφωνίες ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση ημιαγωγών στις Xiaomi, Oppo και Vivo μέσα στην επόμενη τριετία.
  • Η Ford Motor και η Anhui Zotye Automobile συμφώνησαν να επενδύσουν από κοινού 756 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία 50-50 για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.
  • Η Delfin Midstream σύναψε συμφωνία 15ετούς διάρκειας με τον διανομέα φυσικού αερίου ChinaGas Holdings, όπως δήλωσε ο Frederick Jones, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Delfin, στο Reuters. Βάσει της συμφωνίας, η Delfin θα παρέχει 3 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως, από το 2021 και μετά.
  • Η Goldman Sachs και η CIC ανακοίνωσαν στρατηγική συμφωνία ίδρυσης ενός επενδυτικού κεφαλαίου βιομηχανικής συνεργασίας Κίνας – Ηνωμένων Πολιτειών. Το fund θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες στους κλάδους της μεταποίησης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των καταναλωτικών αγαθών, οι οποίες έχουν ή πρόκειται να αναπτύξουν επιχειρηματικές διασυνδέσεις με την Κίνα.
  • Εταιρείες παραγωγής σόγιας των ΗΠΑ υπέγραψαν επιστολές προθέσεως ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κινεζικές εισαγωγικές εταιρείες για την αγορά επιπλέον 12 εκατομμυρίων τόνων σόγιας.
  • Η Air Products and Chemicals υπέγραψε συμφωνία με την Yankuang Group για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής στην Κίνα.
  • Η JD.Com είπε ότι θα αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου και βοδινού κρέατος από την Montana Stock Growers Association και χοιρινού κρέατος από την Smithfield Foods Inc.
  • Η Bell Helicopter συμφώνησε να πουλήσει 50 επιπλέον ελικόπτερα Bell 505 στη Reignwood International.
  • Η Honywell ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Spring Airlines για τη χρήση τεχνολογιών πιλοτηρίου και βοηθητικών μονάδων παροχής ενέργειας σε αεροσκάφη.
  • Η Drylet συμφώνησε να συστήσει κοινοπραξία με την Nanjing Hoyo Municipal Utilities Investment and Administration για την επεξεργασία αποβλήτων στην Κίνα. Επίσης, η Hoyo Municipal Utilities Investment and Administration θα αγοράσει και μετοχικό μερίδιο στη
  • Η εταιρεία λογισμικού SAS υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Shenzhen Zhenghong Technology για την ίδρυση Κέντρου Καινοτομίας Big Data για Έξυπνες Κατασκευές στο Shenzhen.
  • Η Caterpillar και η China Energy Investment υπέγραψαν συμφωνία-πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που καλύπτει μελλοντικές συμφωνίες πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού εξόρυξης, τεχνολογικών εφαρμογών, και υποστήριξης προϊόντων.