Τα drones που εκτοξεύονται στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια

Τα drones που εκτοξεύονται στα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια

Θα αποτελέσει η κινεζική κατασκευάστρια drones DJI το νέο μέλος της λίστας των μη εισηγμένων εταιρειών με αξία πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια;  

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες μη-εισηγμένες εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία καταφέρνουν να αυξήσουν την αξία τους πάνω από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αλλά στην περίπτωση της κινεζικής κατασκευάστριας drones Da-Jiang Innovations Science and Technology Co.DJI όπως είναι γνωστότερη) το ένα δισεκατομμύριο φαντάζει ένα πολύ εύκολο εμπόδιο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία ετοιμάζει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης που θα εκτοξεύσει την αξία της πάνω από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ενδιαφέρον για αυτήν είναι τεράστιο και περιλαμβάνει επενδυτικές φίρμες όπως η  Accel Ventures και η  Kleiner Perkins. Στην εταιρεία έχει ήδη επενδύσει η Sequoia, σε έναν γύρο που δεν είχε αποκαλυφθεί.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Σεντζέν, στη νοτιοανατολική Κίνα. Η παραγωγή της επικεντρώνεται σε μη επανδρωμένα μοντέλα για προσωπική χρήση. Εκμεταλλευόμενη την τρέλα των Κινέζων για εναέριες φωτογραφικές λήψεις και βίντεο, η εταιρεία αναμένει έσοδα ύψους ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015, την ώρα που το εργατικό της δυναμικό έχει αυξηθεί κατά 3.000 άτομα.

Επισήμως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει καμία πρόθεση για νέο γύρο χρηματοδότησης. Ωστόσο, εάν οι πληροφορίες της WSJ επιβεβαιωθούν και η εταιρεία καταφέρει να «πιάσει» τον μαγικό αριθμό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σίγουρο πως θα «ανοίξει την όρεξη» και άλλων πολλών παραγωγών drones .