Τα εμπορικά κέντρα «διεκδικούν» τις Κυριακές

Τα εμπορικά κέντρα «διεκδικούν» τις Κυριακές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, εξετάζεται η πιθανότητα προσφυγής στο ΣτΕ.

Μετά τις αντιδράσεις εργαζόμενων και μικρομεσαίων εμπόρων για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, μια ακόμη εστία αντιπαράθεσης είναι έτοιμη να δημιουργεί. Όπως γράφουν τα Νέα, τα εμπορικά κέντρα που δεν βρίσκονται εντός των οκτώ τουριστικών περιοχών της χώρας οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, σχεδιάζουν να προσφύγουν στο ΣτΕ για να διεκδικήσουν την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ενδέχεται να κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο της Επικράτειας  από μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται εκτός των περιοχών όπου επιτρέπεται πιλοτικά το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν με το αιτιολογικό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις οκτώ περιοχές λειτουργεί επιλεκτικά προς όφελος των καταστημάτων σε αυτές και νοθεύει τον ανταγωνισμό.

Την ανησυχία τους, πάντως, ότι ακόμα και εάν δεν προσφύγουν τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα το κάνουν στον μέλλον εκφράζουν και οι εργαζόμενοι και υποστηρίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές.

Για το λόγο αυτό, εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ζητούν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, την προσωρινή αναστολή και την ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

Υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές, κάτι που όπως εκτιμούν είναι λογικό, αλλά για το ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα όλες τις Κυριακές. Όπως λένε, η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα το πλεονέκτημα που ήθελε να δώσει στις μικρές επιχειρήσεις.

Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε ακόμη:

«Ποτέ την Κυριακή» επιμένουν έμποροι και καταστηματάρχες

«Λουκέτο» βάζουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα την Κυριακή

ΕΣΕΕ: Καμία θετική επίδραση απ’τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή