Τα εμβόλια mRNA παράγουν 10 φορές περισσότερα αντισώματα από τα «παραδοσιακά»

Τα εμβόλια mRNA παράγουν 10 φορές περισσότερα αντισώματα από τα «παραδοσιακά»
epa08931540 A nurse administers the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine during the vaccinations against the coronavirus disease (COVID-19) on the opening day of the vaccination centers in the canton of Vaud at Ensemble Hospitalier de la Cote, EHC, hospital, in Morges, Switzerland, 11 January 2021. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα ευρήματα της έρευνας προστίθενται σε ένα σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν την ανωτερότητα των εμβολίων mRNA στην παροχή ισχυρής και ολοκληρωμένης προστασίας έναντι του Sars-CoV-2 και των μεταλλάξεών τους.

Mεγάλη διαφορά στον αριθμό των αντισωμάτων που παράγουν τα mRNA εμβόλια και τα «παραδοσιακά» εμβόλια διαπιστώνει νέα έρευνα, που έγινε στο Χονγκ Κονγκ και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μελέτη, που έγινε σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας του Χονγκ Κονγκ, έδειξε ότι όσοι είχαν κάνει εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech, Moderna) είχαν 10 φορές περισσότερα αντισώματα από αυτούς που είχαν κάνει το εμβόλιο Sinovac.

Τα ευρήματα προστίθενται σε ένα σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν την ανωτερότητα των εμβολίων mRNA στην παροχή ισχυρής και ολοκληρωμένης προστασίας έναντι του Sars-CoV-2 και των μεταλλάξεών τους, σε σύγκριση με τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν με πιο παραδοσιακές μεθόδους (αδρανοποιημένα εμβόλια).