Τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας

Τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας
Ο δνων σύμβουλος της Interamerican Γιώργος Κώτσαλος (K) στη συνέντευξη τύπου της INTERAMERICAN, κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για το 2013 και οι προοπτικές, Τρίτη 5 Μαρτίου 2013. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αναλυτική έκθεση της Interamerican για την πορεία που θα οδηγήσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

«Τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής: οι απειλές για την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη, η κλιματική αλλαγή και το μέλλον των επερχομένων γενεών, η αναγκαιότητα της συμμετοχής της Interamerican στην οικονομική ανάκαμψη και ευημερία της χώρας, αποτελούν μία σταθερή βάση αναφοράς για τις πολιτικές, τις δεσμεύσεις και τις πρωτοβουλίες μας για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican και προεδρεύων στην Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρίας, με αφορμή την έβδομη αναλυτική έκθεσή της στο τομέα αυτό.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό και την αναγωγή της υπευθυνότητας σε πράξη, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής υπευθυνότητας της Intreramerican, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι στον απολογισμό γίνεται φανερό πως η εταιρία συνεχίζει να αξιοποιεί τις επιχειρησιακές δυνατότητές της και την ασφαλιστική τεχνογνωσία της για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος, πέραν των εμπορικών δραστηριοτήτων της. «Ενέργειες πρόληψης και φροντίδας για την υγεία και την αντιμετώπιση κινδύνων, ενίσχυση της απασχόλησης και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας, δράσεις για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με στόχο την ανάκτηση θεμελιωδών αξιών κοινωνικής ζωής, σε συνδυασμό με την κανονιστική συμμόρφωση, την εστίαση στους ασφαλισμένους και την ανάπτυξη εταιρικής κουλτούρας για τον κοινωνικό εθελοντισμό, τοποθετούν την Interamerican στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας του επιχειρηματικού κόσμου στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο» τονίζει ο κ. Ρούντος.

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρίας, ενδεικτικά αναφέρονται οι προνομιακές παροχές στους εργαζόμενους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποστήριξη του ΤΕΑ Interamerican, η απόδοση κοινωνικού προϊόντος από την εταιρεία της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ κατά το 2015, οι συμμαχίες και συμπράξεις με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς, ο περαιτέρω περιορισμός της ήπιας επίδρασης της εταιρίας στο φυσικό περιβάλλον, η ενίσχυση της αξιολόγησης και του ελέγχου των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων. Η Interamerican στη διετία 2014-2015 υλοποίησε πλήρως 16 και μερικώς 3 από τους 19 τεθέντες στόχους της, εναρμονίζεται ήδη με τους 17 μεγάλους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ και θέλει να συνδέσει την εμβάθυνση της ενσωμάτωσης της υπευθυνότητας στην εταιρική στρατηγική.

Η εταιρία έχει επιλέξει από τους στόχους του ΟΗΕ, εκείνους που προσιδιάζουν στα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της για τη δημιουργία αξίας υπέρ των πελατών και της ευρύτερης κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των λοιπών ενδιαφερομένων μερών. Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Interamerican (212 σελίδων) είναι επισκέψιμος στο εταιρικό website (www.interamerican.gr), καθώς και μέσω sites θεσμικών φορέων για την Αγορά και την ΕΚΕ, με link ή ανάρτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ