Με τα φτερά της Qatar Airways «πετάει» η Μπάρτσα

Με τα φτερά της Qatar Airways «πετάει» η Μπάρτσα

Σούπερ «deal» ύψους 96 εκατ. ευρώ για την ομάδα της Καταλονίας που στο εξής θα φέρει στη φανέλα της το λογότυπο της Qatar Airways.

Πριν από δύο χρόνια η Μπαρτσελόνα έβαλε τέλος σε μία παράδοση 111 ετών που ήθελε τους Καταλανούς να μην εμπορευματικοποιούν την φανέλα τους, όταν για το ποσό 170 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, ο Λιονέλ Μέσσι φόρεσε στο στήθος το λογότυπο του Qatar Foundation.

Η συμφωνία αυτή άνοιξε τον δρόμο για το νέο σούπερ «deal» με την αεροπορική εταιρεία «Qatar Airways», η οποία aναμένεται να φέρει στα ταμεία του συλλόγου το πόσο των 96 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Μάλιστα αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει και κατακτήσει τουλάχιστον μία φορά το Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό το διάστημα, θα εισπράξει ακόμα 5 εκατ. ευρώ.

Ο οικονομικός αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χαβιέρ Φάους, αναφερόμενος στη χορηγία, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου τις λεπτομέρειες του συμβολαίου, που προβλέπει έσοδα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για καθένα από τα επόμενα τρία έτη, αρχής γενομένης από το τρέχον.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τον Μέσι!

«Αυτό είναι το καλύτερο συμβόλαιο χορηγίας για τη φανέλα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, εκτός από εκείνο που μόλις υπέγραψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ.: θα λάβει περίπου 425 εκ. ευρώ σε 7 χρόνια από την General Motors)», υπογράμμισε ο Φάους.

Η χορηγία δεν περιλαμβάνει μόνο τη διαφήμιση της εταιρείας στη φανέλα της ομάδας αλλά και τη διαφημιστική παρουσία της «Qatar Airways» στην πρόσοψη και την κερκίδα του «Καμπ Νόου», όπως επίσης και σε ειδικό χώρο που προορίζεται για την ασιατική εταιρεία στο μουσείο του συλλόγου.

Δείτε ποιοι είναι οι 10 πιο ισχυροί σύλλογοι στην Ευρώπη

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, υπερασπίστηκε τη σύμβαση, αν και η συμφωνία με την εταιρεία από το Κατάρ έχει δημιουργήσει μια κάποια διαμάχη σε μερίδα των οπαδών. «Είναι η πιο δημοκρατική συμφωνία στην ιστορία του συλλόγου, γιατί υποβλήθηκε προς έγκριση στη συνέλευση των αντιπροσώπων και των μελών της χωρίς να υπάρχει υποχρέωση προς τούτο, ενώ εγκρίθηκε με ποσοστό 90% των ψήφων», υπενθύμισε ο Ροσέλ.

Ο πρώτος παράγοντας της πρωταθλήτριας Ισπανίας πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της «Qatar Airways» σημαίνει επίσης αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Ελ Πρατ», με την καθιέρωση απευθείας πτήσεων από την Ντόχα προς την πόλη της Καταλανίας.

«Έτσι, εκτός από την άμεση χορηγία προς την Μπαρτσελόνα γίνονται χορηγοί (σ.σ.: η Qatar Airways) και στην οικονομία της πόλης και της Καταλανίας», υπογράμμισε ο Ροσέλ.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του 2013