Tα Καλάσνικοφ γίνονται ανάρπαστα μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία

Tα Καλάσνικοφ γίνονται ανάρπαστα μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα μετά τις τελευταίες δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας: αυξημένη ζήτηση για Καλάσνικοφ.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και οι ενδείξεις -χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις- πως η Μόσχα έχει εμπλακεί στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων των αυτονομιστών, αλλά και στην κατάρριψη του Boeing της Malaysian Airlines, που οδήγησε στον θάνατο των 298 επιβαινόντων, οδήγησαν τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε ένα νέο γύρο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας – κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει άλλωστε προ εβδομάδων.

Μεταξύ των εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις ήταν η Kalashnikov Concern, που κατασκευάζει το ομώνυμο πυροβόλο όπλο.

«Πουλάμε μερικά από τα προϊόντα της Kalashnikov Concern και το πυροβόλο όπλο έχει γίνει ανάρπαστο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κέλερ, διευθυντής της K-Var Corp., μιας εταιρείας πώλησης όπλων στο Λας Βέγκας.

Ο Κέλερ είπε ότι τα συγκεκριμένα όπλα που πουλά η εταιρεία του έχουν εξαντληθεί από τότε που τέθηκαν σε ισχύ οι κυρώσεις. Στην ιστοσελίδα της K-Var, το ΑΚ-47 αναφέρεται ως «μη διαθέσιμο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, στην Kalashnikov Concern έχει απαγορευτεί να εισάγει τα όπλα της – συμπεριλαμβανομένου του AK-47 και του πιο προηγμένου AK-74 – στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι οι Αμερικανοί επιτρέπεται να κατέχουν, να αγοράζουν και να πωλούν τα όπλα αυτά, εφ’ όσον ήταν ήδη στις ΗΠΑ πριν από την επιβολή των κυρώσεων.

Ο Κέλερ είπε ότι προσπαθεί να αποκτήσει περισσότερα όπλα Kalashnikov από διανομείς στις ΗΠΑ. Είπε επίσης ότι η εταιρεία εξακολουθεί να πουλά πολλά όπλα παρόμοια με το AK-47, όπως τα τυφέκια βουλγαρικής κατασκευής με την εμπορική ονομασία Sam7.

AK-47 σημαίνει Avtomat Kalashnikov-47, μια αναφορά στην πλήρως αυτόματη δράση των στρατιωτικών μοντέλων του όπλου, το όνομα του εφευρέτη του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, και το έτος που έγιναν τα αποκαλυπτήρια του το 1947, σύμφωνα με το «The Gun,» ένα βιβλίο του Σι Τζέι Τσίβερς.

Διαβάστε ακόμα:

Κέρδη από… αποφάγια!

Αναζητώντας χημικά όπλα στη Συρία