Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) συστήνουν να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες και από τους εμβολιασμένους

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) συστήνουν να αποφεύγονται οι κρουαζιέρες και από τους εμβολιασμένους
Το κρουαζιερόπλοιο "Celestyal Nefeli", της Celestyal Cruises, ξεκινάει για την πρώτη κρουαζιέρα από το Ναύπλιο, το οποίο η εταιρία χρησιμοποιεί ως λιμένα νηολόγησης (home port) του, Ναύπλιο, Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 . "Πανοραμικό Αιγαίο" ονομάζεται η κρουαζιέρα των 5 ημερών από το Ναύπλιο με το Celestyal Nefeli που ξεκίνησε με πρώτη αναχώρηση την 17η Απριλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο 2017. 200 άτομα συμμετέχουν στην έναρξη της κρουαζιέρας του Celestyal Nefeli που επιβιβάστηκαν σήμερα από το Ναύπλιο, ενώ για πρώτη φορά ο σύλλογος λιμενεργατών του λιμένα Ναυπλίου ανέλαβε και χρέη αχθοφόρων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 εν πλω.

Η σύσταση αυτή συνιστά μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο που έχει χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία.

Τα CDC αύξησαν στο 4, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, την ταξιδιωτική οδηγία τους που αφορά τα κρουαζιερόπλοια.

«Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να διατρέξουν τον κίνδυνο να προσβληθούν και να μεταδώσουν παραλλαγές της Covid-19», ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Καθώς πολλά κρουαζιερόπλοια ήδη ταξιδεύουν, τα CDC συνέστησαν στους επιβάτες να υποβληθούν σε εξετάσεις τρεις έως πέντε ημέρες πριν λήξει το ταξίδι τους και να παρακολουθούν επί 14 ημέρες μετά μήπως εμφανίσουν συμπτώματα της Covid-19.

Τα CDC έχουν ερευνήσει ήδη κρούσματα της Covid-19 σε περισσότερα από 85 πλοία.