Τα «Λάχανα και Χάχανα» επιστρέφουν μουσικά

Τα «Λάχανα και Χάχανα» επιστρέφουν μουσικά

Τα τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη γίνονται μιούζικαλ για παιδιά και μεγάλους.

Τα «Λάχανα και Χάχανα The musical» έρχονται στο Θέατρο Κάππα από τις 27 Οκτώβρη.

Τι είναι τα Λάχανα Χάχανα, αναρωτιούνται, μόνο, όσοι δεν έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.. Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της πρώτης δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα. Έτσι γεννιέται  το πρώτο cd «Λάχανα και Χάχανα – 24 τραγούδια από το βιβλίο γλώσσας της Α’ Δημοτικού», με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη! Ένα cd που βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα περισσότερα ελληνικά σπίτια που βρίσκονταν σε διαδικασία «εκτροφής» μικρών καλών ανθρώπων.

Το «Λάχανα και Χάχανα The musical» είναι ένα σύγχρονο, επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι. Με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αστερίξ επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά

Βιντεοπροβολές, προχωρημένα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλοι, ιπποπόταμοι, πεταλούδες, νεράιδες, περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια… όλα στο ρυθμό των εξαιρετικών τραγουδιών του Τάσου Ιωαννίδη.

Με την έγκριση και τις ευλογίες μάλιστα, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Λάχανα και Χάχανα» βασίζεται στα ομώνυμα cd των οποίων το περιεχόμενο έχει κριθεί παιδαγωγικά και επιστημονικά κατάλληλο».. .και είτε αυτό σας λέει κάτι είτε όχι… η εν λόγω παράσταση αξίζει τον κόπο. Παρακολουθήστε την μαζί με τα παιδιά σας. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά σας θα κατενθουσιαστούν κι εσείς, αν μη τι άλλο, δεν θα βαρεθείτε.

Από 27.10.2013, Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2.

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (παιδικό). Περισσότερες λεπτομέρειες στο 210 8831068