Τα μαζεύει ο Μπαλαούρας μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωση του για τα Σκόπια

Τα μαζεύει ο Μπαλαούρας μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωση του για τα Σκόπια

«Συμφωνώ με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της ΠΓΔΜ».

Σε γραπτή δήλωση του με τίτλο «Πάλιν Ἡρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας επιθυμεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δήλωση του πως προσωπικά δεν απορρίπτει το όνομα Μακεδονία για την ΠΓΔΜ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

“Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξη μου στο ρ/σ «Παραπολιτικά». Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό”, υποστηρίζει ο κ.Μπαλαούρας.

Δηλώνει μάλιστα ότι: “Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων” και παραθέτει τα εξής απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξης του:

1.«Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει…»

2.«Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.

3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: «Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν. Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα… ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου.. Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: “Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση.”