Τα «μυστικά» του Χρύσανθου Καραμολέγκου

Τα «μυστικά» του Χρύσανθου Καραμολέγκου

Ο γνωστός chef μαγειρεύει για εμάς - Γνωρίστε τον μέσα από τις συνταγές του.

Μιλάει λίγο αλλά μαγειρεύει πολύ. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, o chef πίσω από το εστιατόριο «Ντομάτα» της Χαλκιδικής, την «Χύτρα» της Στέγης Τεχνών και Γραμμάτων και την «Γαλάζια Χύτρα» μίλησε λίγο και μαγείρεψε (για άλλη μια φορά πολύ τέλεια) για εμάς.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος για έναν chef; Ποιοι είναι οι δικοί σας, πόσους από αυτούς έχετε ήδη επιτύχει και ποιόν κυνηγάτε ακόμη;
«Να είμαι καλά, να συνεχίσω να αγαπάω αυτό που κάνω, να μαγειρεύω και να προσφέρω στον κόσμο αυτό που προσφέρω τόσα χρόνια. Έναν στόχο κυνηγάω ακόμη : να συνεχίσω να μαθαίνω να μαγειρεύω»

Ποιος είναι ο χαρακτήρας της κουζίνας σας και κατ’ επέκταση ο χαρακτήρας του εστιατορίου σας;
«Απλά υλικά, απλή μαγειρική, απλές γεύσεις, φρέσκα μυρωδικά»

Ποιο γνήσιο ελληνικό προϊόν σας εμπνέει να δημιουργήσετε;
«Ανάλογα με την χρονική περίοδο και ανάλογα με την ψυχολογία μου π.χ. τώρα είναι η φέτα»

Τι είδους άνθρωποι επιλέγουν το εστιατόριο σας και αν έχετε διάσημους πελάτες, παρακαλώ, δώστε μας μερικά ονόματα.
«Νέοι, ηλικιωμένοι, Έλληνες, ξένοι, πλούσιοι, φτωχοί, όμορφοι, άσχημοι, καλοντυμένοι, κακοντυμένοι κλπ. Για εμένα διάσημος είναι ο κάθε άνθρωπος ανώνυμος ή επώνυμος. Όπως το εννοείτε πάντως εσείς, έχω από όλους»

Που βρίσκεται το εστιατόριο, ποιες είναι οι τιμές του για ένα άτομο και πως θα τις χαρακτηρίζατε;
«Δικό μου εστιατόριο σε συνεργασία με το Sani Resort, έχω στη Σάνη Χαλκιδικής τη «ΝΤΟΜΑΤΑ». Στη «ΝΤΟΜΑΤΑ», οι τιμές με ποτήρι κρασί ξεκινούν από τα 45 ευρώ ενώ δίχως από τα 38 ευρώ. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι επίσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα».

Δώστε μας μια εύκολη συνταγή που θα προορίζεται κυρίως σε ένα απαιτητικό επιχειρηματικό κοινό. Τον άνδρα επιχειρηματία ή την γυναίκα που δεν έχει χρόνο να δημιουργήσει ένα καλό πιάτο.. έχει, ωστόσο, υψηλές απαιτήσεις.

Χωριάτικη σαλάτα :
1 μεγάλη ντομάτα χοντροκομμένη
1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες
1 φρέσκο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κγ κόλιανδρο σε σπόρους (σπασμένο)
2 κσ. δυόσμο
1 πίττα για σουβλάκι ψημένη και κομμένη στα 6 κομμάτια

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε αλάτι-πιπέρι. Για τη βινεγκρέτ φέτας θα χρειαστούμε: 2 κσ. κόκκινο ξύδι, 3 κσ. λεμόνι, ¼ κούπας παρμεζάνα, 100 γρμ φέτα, ¼ κούπα γάλα, ½ κούπα ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ φέτας και 2 κσ. ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε 1 κσ. τάπεναντ ελιάς.

Διαβάστε ακόμη: Λευτέρης Λαζάρου: Το σπουδαιότερο βραβείο είναι ο κόσμος