Τα μυστικά του στησίματος μιας επιχειρηματικής ιστοσελίδας

Τα μυστικά του στησίματος μιας επιχειρηματικής ιστοσελίδας

Ο Γιάννης Δημητρόπουλος μιλά στο FortuneGreece.com για τη δραστηριοποίηση της Webnode στην Ελλάδα.

Αδιαμφισβήτητα στην εποχή της ηλεκτρονικής πληροφόρησης η διαδικτυακή παρουσία των επιχειρήσεων κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη προκειμένου μια εταιρεία να αποκτήσει ισχυρότερους δεσμούς με το καταναλωτικό κοινό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται δε η τάση μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις να αποκτούν ένα ιντερνετικό προφίλ με στόχο να παρουσιάσουν ένα περισσότερο ανθρώπινο πρόσωπο. Πολλοί είναι επίσης και οι επιχειρηματίες δεύτερης και τρίτης γενιάς που αναλαμβάνουν παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες προσθέτουν μια πινελιά εκσυγχρονισμού, ενώ μια τέτοια κίνηση ευνοεί κυρίως το σκέλος των εξαγωγών.

Πώς όμως μπροστά στη λογική της συμπίεσης του κόστους μπορεί κάποιος να φτιάξει επιχειρηματική ιστοσελίδα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ούτε cent; Η Webnode, από τα νεότερα -σε ηλικία- Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί ίσως την απλούστερη λύση για στήσιμο δωρεάν  ιστοσελίδων. Αμέσως μετά την εγγραφή έχετε έτοιμο site, στο οποίο σχεδόν τα πάντα προστίθενται με drag’n’drop. Δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις προγραμματισμού. Αρκεί να αφιερώσετε πέντε λεπτά από το χρόνο σας.

«Έχουμε φτιάξει μια πλατφόρμα editor, η οποία παίρνει στοιχεία και βοηθάει τον καθένα να φτιάξει τη δική του ιστοσελίδα υψηλού επιπέδου», λέει στο FortuneGreece.com ο Γιάννης Δημητρόπουλος, Υπεύθυνος marketing της Webnode για την περιοχή της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Οι τεχνολογίες που θα γίνουν πράξη το 2014

Το στοιχείο που κάνει τις υπηρεσίες της  Webnode ελκυστικές είναι η ευκολία στη χρήση, καθώς δεν απαιτούνται από τον χρήστη σπουδές πάνω στο κομμάτι του προγραμματισμού. Όπως αναφέρει ο Γιάννης «μικροεπιχειρηματίες και e-shops χρησιμοποιούν κατά κόρον την πλατφόρμα του webnode», καθώς υπάρχουν υποδείγματα για περισσότερες από 100 κατηγορίες επιχειρήσεων. Η βασική χρήση είναι εντελώς δωρεάν και βασίζεται στη λογική του freemium. Αν κάποιος θέλει επιπλέον εργαλεία επεξεργασίας και αποθηκευτικό χώρο υπάρχει εξτρά χρέωση, με το κόστος να είναι σαφώς μικρότερο από αυτό ενός designer. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να δημιουργηθούν blogs, forums, εταιρικές σελίδες, web radios και e-shops.

«Δεν περιμέναμε ότι θα μεγαλώσουμε τόσο γρήγορα. Πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία υπάρχει πολύς χώρος που δεν έχει ακόμα εξαντληθεί. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε από εδώ και μπρος μικρότερα startups». Ο Γιάννης από τον Ιανουάριο του 2013 -όταν η Webnode εισήλθε στην ελληνική αγορά- «τρέχει» δυναμικά την πλατφόρμα και όπως μας λέει, οι προσδοκίες είναι υψηλές.

«Λαμβάνουμε διαρκώς ευχαριστήρια μηνύματα. Κάθε μήνα δημιουργούνται 10.000 νέα sites μόνο στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο ο αριθμός των χρηστών ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια». Ο ίδιος ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο project το 2008, όταν φοιτητής με Erasmus στην Τσεχία έστειλε βιογραφικό και μπήκε ενεργά στην ομάδα της Webnode, η οποία σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες. Η ελβετικών συμφερόντων εταιρεία διατηρεί την ανάπτυξη και την λειτουργία της στην Τσεχία και απασχολεί περί τους 80 εργαζόμενους, αριθμός διπλάσιος συγκριτικά με το 2012. Σύμφωνα με τον Γιάννη για το 2014 προβλέπεται πως ο αριθμός των εργαζομένων θα ανέλθει στους 200.

Διαβάστε ακόμη: Tutorizon: παράθυρο στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι