Τα νέα κινητά της Google θέλουν να τη βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι των συσκευών

Τα νέα κινητά της Google θέλουν να τη βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι των συσκευών

Τα καινούρια smartphone Nexus παρουσίασε η Google, με τις κάμερες να είναι το μεγάλου τους ατού.

Η Google θέλει να την πάρουν στα σοβαρά ως μια εταιρεία παραγωγής hardware.

Η εταιρεία παρουσίασε την Τρίτη τα νέα smartphone Nexus 6P και Nexus 5X.

Νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων iPhone και της Apple TV, ενώ η Amazon ανανέωσε τη σειρά ταμπλετών και συσκευών TV streaming. Η Google αποφάσισε να μπει κι αυτή στο πάρτι, ανακοινώνοντας τις αναβαθμίσεις των συσκευών της σε ένα μεγάλο event. Πλέον, η εταιρεία καθιστά σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το hardware δεν είναι απλά μια παράπλευρη δραστηριότητα γι’ αυτήν, αλλά προτεραιότητα την οποία και πρόκειται να υποστηρίξει.

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Προϊόντων Σαντάρ Πιτσάι, υπάρχουν σήμερα 1,4 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες Android. Η τελευταία έκδοση του Android, Marshmallow, θα ξεκινήσει άμεσα να εγκαθίσταται σε παλαιότερες συσκευές Nexus και σε άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν Android.

Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010, η σειρά Nexus είναι η «βιτρίνα» της Google για το λειτουργικό της σύστημα. Το Nexus 6P είναι το νέο κορυφαίο smartphone της σειράς, με μια κάμερα 12,3 MP ειδικά βελτιστοποιημένη για τη λήψη φωτογραφιών χαμηλού φωτισμού.

Κατασκευασμένο από την Huawei, το τηλέφωνο έχει νέα θύρα USB-C και αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος της συσκευής. Το 6P τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 810 και η τιμή του ξεκινάει από τα 499 δολάρια.

Μικρότερο, και φτηνότερο κατά 120 δολάρια, το νέο Nexus 5X είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Nexus 5. Κατασκευάζεται από την LG και έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το 6P, όπως η πανίσχυρη κάμερα.

Και τα δύο τηλέφωνα διατίθενται για προ-παραγγελίες στο διαδικτυακό κατάστημα της Google.

Η αλήθεια είναι ότι η σειρά Nexus δεν έχει υπάρξει ακριβώς αυτό που θα λέγαμε …επιτυχημένη για την Google. Σε μια αναφορά της νωρίτερα φέτος, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις των συσκευών Nexus μειώνονται.

Όμως, αντί αυτή η εξέλιξη να κάμψει τις φιλοδοξίες της Google, φαίνεται ότι τις τροφοδοτεί περαιτέρω. Ίσως η εταιρεία πιστεύει ότι ένα ξεκλείδωτο smartphone υψηλής ποιότητας θα είναι πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές τώρα που στις ΗΠΑ οι πάροχοι εγκαταλείπουν τις επιδοτούμενες συσκευές και τα διετή συμβόλαια.