Τα πρώτα Όσκαρ για Amazon και Netflix

Τα πρώτα Όσκαρ για Amazon και Netflix
HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26: (L-R) Jeff Bezos, Chief Executive Officer of Amazon, MacKenzie Bezos, Anne Blackburn and Amazon SVP Jeff Blackburn attend the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California. (Photo by Todd Williamson/Getty Images)

Οι δυο κολοσσοί εδραιώνουν όλο και περισσότερο τη νομιμότητά τους στον κόσμο της κινηματογραφικής παραγωγής.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες βίντεο Amazon και Netflix ανταμείφθηκαν για πρώτη φορά στα ‘Οσκαρ, το βράδυ της Κυριακής, και εδραίωσαν έτσι λίγο περισσότερο τη νομιμότητά τους στον κόσμο της κινηματογραφικής παραγωγής.

Καλλιτεχνικό σκέλος του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου, το Amazon έφυγε από το Dolby Theatre του Λος ‘Αντζελες με τρία αγαλματίδια: δύο για το δράμα “Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα” (‘Οσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου και καλύτερου σεναρίου) και ένα για τον “Εμποράκο” που κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας.

‘Οσον αφορά το Netflix, κέρδισε το ‘Οσκαρ στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τα “Λευκά Κράνη”.

Αντίθετα από το Amazon, που είχε αγοράσει μόνο τα δικαιώματα διανομής των δύο μεγάλου μήκους ταινιών, το Netflix μετείχε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Amazon Τζεφ Μπέζος, που παρίστατο στην 89η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων στο Χόλιγουντ, έστειλε μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του στον ηθοποιό Κέισι ‘Αφλεκ και στον σκηνοθέτη του φιλμ “Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα” Κένεθ Λόνεργκαν.

Ο γενικός διευθυντής του Netflix Ριντ Χάστινγκς χαιρέτισε τη βράβευση του ντοκιμαντέρ για τα διάσημα “Λευκά Κράνη”, τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία, από το Παγκόσμιο Συνέδριο κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης, τη μεγάλη συνάντηση για τις τηλεπικοινωνίες.