Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στην Πύλο, όπως τα δημοσίευσε το BBC

Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες στην Πύλο, όπως τα δημοσίευσε το BBC
(Καλύτερη δυνατή ανάλυση) Επιχείρηση διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όπου σημειώθηκε ναυάγιο μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπα μετανάστες, Τρίτη 14 Ιουνίου 2023. Τουλάχιστον 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στα βίντεο φαίνονται τα πλοία και το ελικόπτερο που επιχειρούν στο σημείο του ναυαγίου.

Το BBC δημοσίευσε για πρώτη φορά πλάνα από το σημείο των ερευνών του πολύνεκρου ναυαγίου με πρόσφυγες στην Πύλο.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, διακρίνεται φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ένα Super Puma που πετάει πάνω από το σημείο αναζητώντας επιζώντες.

Τα πλάνα λήφθηκαν από έναν επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Beyond», την προηγούμενη Τετάρτη (14/6), αποτυπώνοντας παραπλέοντα σκάφη και το ελικόπτερο που επιχειρούσαν στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που στήθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.