Τα πρώτα σημαντικά βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα πρώτα σημαντικά βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα θέματα που θα απασχολήσουν άμεσα τον πρωθυπουργό ως τον Αύγουστο. Τι θα γίνει με ΔΕΗ, SSM, και επενδύσεις.

Έτοιμος να προχωρήσει σε μια σειρά από επαφές για τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν όλο το φάσμα της οικονομίας, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ήδη από την πρώτη μέρα μετά την ορκωμοσία του τις επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κωστή Χατζηδάκη και το επιτελείο του για το ζήτημα της ΔΕΗ, ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας για τη Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα έχει έναν γύρο επαφών με τον Andrea Enria από τον SSM αλλά και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Την Τετάρτη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη και τελευταία φορά στη βουλή, οι νέοι υπουργοί θα λάβουν τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου ενώ αμέσως μετά θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον ποινικό κώδικα, το άσυλο και την κυβερνησιμότητα των δήμων.

Το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα είναι το φορολογικό με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.