Tα πρώτα Starbucks στη χώρα του εσπρέσο

Tα πρώτα Starbucks στη χώρα του εσπρέσο
(LaPresse - Claudio Furlan)

Η Ιταλία είναι η νέα πρόκληση για τη μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος γίγαντας καφέ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην Ιταλία στα τέλη του επόμενου έτους στο Μιλάνο, με στόχο μελλοντικά να τεθούν σε λειτουργία κι άλλα σημεία πώλησης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, δεν πρόκειται απλά για μία καφετέρια αλλά για μια τοποθεσία 2.370 τ.μ. και συγκεκριμένα, για το ιστορικό κτίριο του ταχυδρομείου στην Piazza Cordusio στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα φιλοξενήσει μικρές καφετέριες και θα πουλά προϊόντα του διάσημου Ιταλού αρτοποιού Rocco Princi, αποκλειστικού προμηθευτή για όλες τις καινούργιες τοποθεσίες roastery παγκοσμίως.

«Η ιταλική αγορά, από στρατηγικής άποψης, δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο. Είναι όμως η πιο σημαντική αγορά για μένα προσωπικά και για την εταιρεία μας. Γιατί; Επειδή οι Ιταλοί ήταν πρωτοπόροι στον καφέ, πολύ πριν από τα Starbucks», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας Howard Schultz, ο οποίος προσέθεσε ότι συνολικά σχεδιάζει να ανοίξει περίπου 10-12 καταστήματα στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το roastery στο Μιλάνο θα είναι το πρώτο για τη Starbucks σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία και το πέμπτο της παγκοσμίως, ενώ στο μέλλον σχεδιάζει να φτιάξει κι άλλες 20 με 30 τοποθεσίες roastery ανά τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα είναι τα Starbucks σε πέντε χρόνια από σήμερα