Τα πρωτότυπα emoji του Κένι Σαρφ σε έκθεση ζωγραφικής στο Λος Άντζελες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλοι αυτοί χαρακτήρες «καθρεφτίζουν πλευρές της προσωπικότητάς του. Κάποιες μέρες έχει ανάγκη να δώσει διέξοδο στην επιθετική ενέργειά του και μπορεί να αντικατοπτρίζουν τον θυμό του. Άλλα πρόσωπα αντικατοπτρίζουν την ευφορία του και την αγάπη του για ζωγραφική» σημειώνουν από την γκαλερί.

Πριν υπάρξουν τα emojis υπήρχε ο Κένι Σαρφ. Ο πασίγνωστος σήμερα καλλιτέχνης δρόμου άρχισε το 1981 να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, εφοδιασμένος με σπρέι και άφηνε σε επιφάνειες της μητρόπολης τις σκανδαλιστικές ψυχεδελικές φατσούλες του. Τώρα, 250 από αυτά τα πρόσωπα φιλοξενούνται στην γκαλερί Jeffrey Deitch στο Λος Άντζελες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες που απεικονίζονται στον καμβά του Σαρφ; Εξηγεί ότι όλοι καθρεφτίζουν πλευρές της προσωπικότητάς του. Κάποιες μέρες έχει ανάγκη να δώσει διέξοδο στην επιθετική ενέργειά του και μπορεί να αντικατοπτρίζουν τον θυμό του. Άλλα πρόσωπα αντικατοπτρίζουν την ευφορία του και την αγάπη του για ζωγραφική» σημειώνουν από την γκαλερί. «Ο Σαρφ αγκαλιάζει την αμεσότητα της ζωγραφικής με σπρέι. Στις κινήσεις του χρησιμοποιεί όλο το σώμα του. Η διαδικασία είναι πλήρως σωματική, σαν χορός. Ζωγραφίζει ενώ ακούει μουσική με ακουστικά, εισερχόμενος σε μια ζώνη όπου το μυαλό του και το σώμα του γίνονται ένα. Οι πινελιές του ακολουθούν τον ρυθμό» προσθέτουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την έκθεση «Kenny Scharf: MOODZ» ο Σαρφ επιστρέφει στις ρίζες του, καθώς μεγάλωσε στην Καλιφόρνια πριν μετακομίσει στις ανατολικές ΗΠΑ.

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.