Χουάνγκ (CEO Nvidia): Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το 2023 είναι η πιο τέλεια χρονιά για να ξεκινήσετε την καριέρα σας

Χουάνγκ (CEO Nvidia): Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, το 2023 είναι η πιο τέλεια χρονιά για να ξεκινήσετε την καριέρα σας
epa10662777 Co-founder, president and CEO of Nvidia Corporation Jensen Huang speaks at the Computex Taipei 2023, in Taipei, Taiwan, 30 May 2023. According to organizers, this year’s exhibition runs from 30 May till 02 June and features latest tech trends in high performance computing, artificial intelligence application, next-gen connectivity, hyperreality, innovations and startups and sustainability. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia εξήγησε τις νέες ευκαιρείες που έχουν μπροστά τους οι νέοι απόφοιτοι.

Το timing είναι το παν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, δήλωσε σε αποφοίτους ότι, χάρη στις ευκαιρίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ξεκινούν την καριέρα τους σε μια εξαιρετική στιγμή.

Η χρηματιστηριακή αξία της Nvidia πλησίασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αυτή την εβδομάδα -αφήνοντας πίσω της τις Meta, Tesla και Berkshire Hathaway– αφότου η εταιρεία κατασκευής τσιπ με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε ένα καλύτερο από το αναμενόμενο τρίμηνο και προέβλεψε πωλήσεις 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το επόμενο τρίμηνο, πάνω από 50% υψηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Ο Χουάνγκ ανέφερε «απίστευτες παραγγελίες», καθώς τα κέντρα δεδομένων προσπαθούν να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Σάββατο στην Ταϊπέι, σε μια ομιλία στην τελετή αποφοίτησης του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν, ο Χουάνγκ δήλωσε ότι και ο ίδιος επωφελήθηκε από το καλό timing. Αφού πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας στην Ταϊβάν, αποφοίτησε από το Oregon State University το 1984, όταν το ντεμπούτο του Apple Macintosh βοήθησε να πυροδοτηθεί μια επανάσταση στους προσωπικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 1984 ήταν μια «τέλεια χρονιά για να αποφοιτήσω», είπε, «και προβλέπω ότι το 2023 θα είναι το ίδιο». Το 2023, συνέχισε, οι απόφοιτοι θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό ενώ η τεχνητή νοημοσύνη «έχει επανεφεύρει την πληροφορική από την αρχή. Από κάθε άποψη πρόκειται για την αναγέννηση του κλάδου των υπολογιστών».

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ανοίξει τεράστιες ευκαιρίες», συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος. «Οι ευέλικτες εταιρείες θα επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη και θα ενισχύσουν τη θέση τους», ενώ οι εταιρείες που δεν το κάνουν θα χαθούν. Οι απόφοιτοι πρέπει «να εκμεταλλευτούν την τεχνητή νοημοσύνη και να κάνουν εκπληκτικά πράγματα με έναν ‘συγκυβερνήτη’ τεχνητής νοημοσύνης στο πλευρό τους», προσέθεσε.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει «νέες θέσεις εργασίας που δεν υπήρχαν πριν», όπως η άμεση μηχανική, η λειτουργία εργοστασίων με τεχνητή νοημοσύνη και οι μηχανικοί ασφαλείας τεχνητής νοημοσύνης». Ο ίδιος αναγνώρισε ότι ορισμένες θέσεις εργασίας θα χαθούν από την αυτοματοποίηση, αλλά προσέθεσε ότι ενώ οι άνθρωποι ανησυχούν ότι θα χάσουν τη δουλειά τους από την τεχνητή νοημοσύνη, στην πραγματικότητα μπορεί να τη χάσουν από κάποιον που θα γίνει πιο ειδικός στη χρήση της.

Ο Χουάνγκ προέτρεψε τους αποφοίτους να «έχουν την ταπεινότητα να αντιμετωπίσουν την αποτυχία και να παραδεχτούν ένα λάθος», λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να «υπομείνουν πόνο και ταλαιπωρία». Και περιέγραψε «ταπεινωτικές και ντροπιαστικές» αποτυχίες που υπέστη στις πρώτες ημέρες της Nvidia. Για παράδειγμα, η Nvidia συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι η «τεχνικά φτωχή» αρχιτεκτονική της ήταν η «λάθος στρατηγική», αλλά είχε ήδη κερδίσει ένα συμβόλαιο με τη Sega για να βοηθήσει στην κατασκευή μιας νέας κονσόλας παιχνιδιών που θα τη χρησιμοποιούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έπρεπε να σταματήσουμε, αλλά είχα ανάγκη η Sega να μας πληρώσει το σύνολο του ποσού, αλλιώς η Nvidia θα έβγαινε από τη μέση. Ντρεπόμουν να το ζητήσω», εξήγησε, αλλά προς έκπληξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Sega συμφώνησε, δίνοντας στη Nvidia «έξι μήνες για να επιβιώσει».

Η Nvidia επιβίωσε, καθώς έγινε βασικός παίκτης πρώτα στη βιομηχανία παιχνιδιών και τώρα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Με την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης να βρίσκεται ήδη εδώ, ο Χουάνγκ προέτρεψε τους αποφοίτους να «τρέξουν πίσω της όπως κάναμε εμείς. Τρέξτε, μην περπατάτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: