Τα ρούχα που αγαπούν την Ελλάδα

Τα ρούχα που αγαπούν την Ελλάδα

Ο Γιώργος Χατζηζαχαρίου διαφημίζει την Ελλάδα μέσα από τα T-shirts Lovegreece και δημιουργεί souvenir brand υψηλής ποιότητας. 

Έχει την ικανότητα να «πιάνει τον παλμό» της αγοράς και να της προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Έπειτα από 20 χρόνια ενεργού δράσης στον χώρο της διαφήμισης, κυρίως στην στρατηγική της διαφήμισης και στο brand design, αποφασίζει να μην «γυαλίζει» μάρκες που έχουν εδραιώσει εδώ και χρόνια την παρουσία τους στην ελληνική αγορά, αλλά να δημιουργήσει μια μάρκα με προσωπικότητα που να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα που αγαπάνε οι κάτοικοί της και οι τουρίστες της.

«Ήθελα να φτιάξω ένα souvenir brand, το οποίο μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στην Ελλάδα, με ένα λογότυπο που θα είναι ταυτοχρόνως και το μότο της εταιρείας. Τα ρούχα Lovegreece ξυπνούν στον κόσμο τις όμορφες αναμνήσεις που έζησε στην Ελλάδα και αυτή την αίσθηση της ανεμελιάς» αναφέρει στο fortunegreece.com ο Γιώργος Χατζηζαχαρίου ιδρυτής του Love Greece the souvenir brand.

Ο Γιώργος επεξεργαζόταν την ιδέα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μυαλό του, διότι το εγχείρημα παραήταν φιλόδοξο και απαιτούσε σωστή οργάνωση. Σκέφτηκε πως ένας τουρίστας ερχόμενος στη χώρα μας θα αγόραζε τουλάχιστον ένα T-shirt είτε για τον εαυτό του είτε για τους φίλους του. Σε καμία περίπτωση δεν στόχευε στα μπλουζάκια μαζικής παραγωγής και αμφιβόλου ποιότητας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα χωρών με την υψηλότερη παραγωγή βάμβακος στην Ευρώπη, θεώρησε πως ήταν σημαντικό ο τουρίστας να αγοράσει ένα αυθεντικό «made in Greece» προϊόν. Έψαξε λοιπόν παραγωγούς βάμβακος από τη Θεσσαλία και τη Β. Ελλάδα, βρήκε το πλεκτήριο που θα έφτιαχνε T-shirts από 100% ελληνικό βαμβάκι και με ίδια κεφάλαια έβαλε μπρος το σχέδιό του.

O Γιώργος Χατζηζαχαρίου ιδρυτής του Lovegreece the souvenir brand.
O Γιώργος Χατζηζαχαρίου ιδρυτής του Love Greece the souvenir brand.
O Γιώργος Χατζηζαχαρίου ιδρυτής του Love Greece the souvenir brand.

«Με το που δημιούργησα το πρώτο T-shirt άρχισα να στέλνω δείγματα σε επιλεγμένα καταστήματα. Τους έπαιρνα αμέσως τηλέφωνο και επεδίωκα συνάντηση μαζί τους. Η ιδέα του souvenir brand τράβαγε την προσοχή από μόνη της και έτσι έγινε σιγά σιγά γνωστό και μέσω των ΜΜΕ».

Πριν από δέκα μέρες το «LoveGreece the souvenir brand» συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής και ήδη τα ιδιαίτερα μπλουζάκια βρίσκονται τοποθετημένα στις καλές μπουτίκ των νησιών δίπλα σε μάρκες διεθνούς φήμης, στις μπουτίκ ξενοδοχείων πέντε αστέρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα, και στα μεγάλα πολυκαταστήματα όπως το Golden Hall, τα Notos, τα Attica και το Mall. Επίσης, ο καταναλωτής μπορεί να τα αγοράσει και από το e-shop που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του Lovegreece. Διατίθενται σε πέντε διαφορετικά χρώματα (λευκό, γαλάζιο, ροζ, γκρι και blue marine) και το κόστος τους διαμορφώνεται στα €35 για τα ανδρικά και τα γυναικεία και στα €30 για τα παιδικά. «Τα μπλουζάκια έχουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στους Έλληνες του εξωτερικού. Ομογενείς από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική τα παραγγέλνουν είτε για να τα δωρίσουν σε φίλους είτε για να τα φοράνε οι ίδιοι».

Η παραγωγή για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ανήλθε στα 5.000 T-shirts, ενώ εδώ και δύο μήνες βγήκαν χειροποίητες τζιν τσάντες. «Το μεγάλο στοίχημα για εμάς θα είναι το φετινό καλοκαίρι. Στη δεύτερη χρονιά βλέπεις τις πραγματικές δυνατότητες μιας επιχείρησης. Αναμένουμε διπλασιασμό των μεγεθών, διότι όσοι μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά συνέχισαν να μας προτιμούν».

Όσο για τα άμεσα σχέδια, ο Γιώργος μας αποκαλύπτει πως μετά τις τσάντες σειρά έχουν τα καπέλα τζόκεϊ αλλά και η επέκταση στη Βόρειο Αμερική. « Είναι αδιανόητο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με 300 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια να μην παράγονται καπέλα. Μέσα στο 2014 θα βγάλουμε καπέλα τζόκεϊ 100% ελληνικής παραγωγής, με ελληνικές πρώτες ύλες». Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να είναι καλοφόρετα μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει!

Διαβάστε περισσότερα: 

Αγάπησε και εσύ την Ελλάδα!

Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Αθήνα το 2014

Η χρονιά των ρεκόρ στον τουρισμό