Τα σχέδια της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά το 2017

Τα σχέδια της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά το 2017
¡¸ ·˝ÒÈÔ ·Ì·Î·Ï‚‹ÌÂÈ Í·È ÙÁ ÙÈÏÔθ„ÁÛÁ Ù˘Ì ˆÔÒÙfl˘Ì ÛÙÔ ”.≈Öœ Á Cosco Pacific - ”≈–. ¡.≈., ƒÂıÙ›Ò· 2 ÕÔÂÏ‚ÒflÔı 2009.

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις και το πλάνο για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου κρουαζιέρας και ναυπηγοεπισκευής.

Για το επενδυτικό πρόγραμμα της China Cosco Shipping Corporation Limited για το λιμάνι του Πειραιά, που αφορά το 2017 και έχει εγκριθεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, ύψους 137,5 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Cpt. Fu Chengqiu, παρουσία του αναπληρωτή δ/ντος συμβούλου, Άγγελου Καρακώστα και του συμβούλου Διοίκησης, Αθανάσιου Λιάγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ανέφερε στον υπουργό ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι το λιμάνι του Πειραιά να αναδειχθεί ως εμπορικός κόμβος, αλλά και διεθνές κέντρο κρουαζιέρας και ναυπηγοεπισκευής.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επίσης αναφορά στις δύο νέες πλωτές δεξαμενές της ναυπηγοεπισκευής, που έχει κατασκευάσει η Cosco (Hong Kong) Group Limited για το Πέραμα, τύπου postpanamax 80.000 και 300.000 τόνων αντίστοιχα, που αναμένεται να βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά τους επόμενους μήνες, αλλά και στις εργασίες επισκευής και αναβάθμισης με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, των δύο πέτρινων δεξαμενών που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και των δύο μικρών πλωτών στο Πέραμα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι επενδύσεις που αφορούν, κυρίως, έργα αναβάθμισης της κρουαζιέρας, με τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, αλλά και για τα έργα των λιμενικών υποδομών που αφορούν την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, αλλά και τα έργα επισκευής του προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια βελτιστοποίησης της πορείας της ΟΛΠ ΑΕ από τη Διοίκηση της Εταιρείας και δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στα αιτήματα που οδηγούν στη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης.