Τα selfies του Google street view

Τα selfies του Google street view

Οι κάμερες των μουσείων χορεύουν στους ρυθμούς των selfies

Δεν ήταν πριν το 2011 όταν η Google παρουσίασε το Street View για τα μουσεία. Με αυτό τον τρόπο οι «εικονικοί» επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δουν το εσωτερικό των μουσείων και να θαυμάσουν τους πίνακες. Ο στόχος: Η δημιουργία ενός αρχείου χιλιάδων πολιτιστικών αντικειμένων σε όλο τον κόσμο, με τη χρήση καμερών τοποθετημένων σε τρόλεϊ.

Κάτι, όμως, συνέβη και αντί οι κάμερες να δείχνουν τους διαδρόμους και τα έργα ξεκίνησαν να τραβούν selfies στους καθρέφτες.

Ο εικαστικός Mario Santamaria «εκμεταλλεύτηκε» τη λειτουργία του Google Streer View και οδήγησε τις κάμερες στους καθρέφτες των πολιτιστικών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο project. Με τίτλο The Camera in the Mirror ο εικαστικός έχει μαζέψει «πρωτότυπες» φωτογραφίες από τα «ρομπότ» μπροστά στους καθρέφτες στους χώρους του μουσείου και τις παρουσιάζει στο προσωπικό του blog στο Tumblr.

Το Google Cultural Institute’s Art Project συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 40.000 έργα τέχνης αλλά και πολλά κτήρια, από το παλάτι των Βερσαλλιών μέχρι τον Λευκό Οίκο.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Στις παραλίες της Χαβάης με το Street View

The Wrong Biennale: Ήρθε η πρώτη εικονική Μπιενάλε

Τυπώστε φωτογραφίες σας, ακόμα και selfies, στα παπούτσια σας!