Τα smartwatch του 2020 που ξεχώρισαν

Τα smartwatch του 2020 που ξεχώρισαν
Οι χρήστες αυξάνονται, αλλά οι αλλαγές δεν είναι τόσο επαναστατικές όσο τα προηγούμενα χρόνια.

του Aaron Pressman

Τα φετινά μοντέλα smartwatch βελτιώνουν τη χρησιμότητά τους, αν και οι αναβαθμίσεις που τα συνοδεύουν δεν είναι και επαναστατικές. Για τους περισσότερους που ακολουθούν τη μόδα, υπάρχουν περισσότερα χρώματα για θήκες και λουριά από ποτέ.

Το τελευταίο smartwatch της Apple, το Series 6, μπορεί να μην είναι το πιο ελκυστικό για τους παραδοσιακούς χρήστες ρολογιών με την τετράγωνη οθόνη του. Αλλά για όλους τους άλλους, η σχεδίαση εξακολουθεί να προσφέρει ένα όμορφο αξεσουάρ που διαθέτει αναμφισβήτητα την καλύτερη σειρά λειτουργιών που θα χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Series 6 διαθέτει αισθητήρα οξυγόνου αίματος, ενσωματωμένη παρακολούθηση ύπνου και μερικά νέα χρώματα. Κατά τα άλλα, είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με το μοντέλο του περασμένου έτους.

Πηγαίνοντας στη Fitbit, το Versa 3 έχει πολλές από τις δυνατότητες του Series 6 της Apple, όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, αισθητήρες οξυγόνου αίματος, παρακολούθηση ύπνου, παρακολούθηση κύκλου εμμηνόρροιας και ενσωματωμένο GPS. Είναι επίσης αδιάβροχο και διαθέτει το δικό του ασύρματο σύστημα πληρωμών, αντίστοιχο με το Apple Pay.

Μια πιο ακριβή εναλλακτική λύση είναι το Samsung Galaxy Watch3 των 400 δολαρίων. Το μεγάλο ατού για αυτό το πιο ογκώδες, στρογγυλό ρολόι είναι ένα περιστρεφόμενο πλαίσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση επιλογών μενού στο λογισμικό Tizen της Samsung, αντί να βασίζεται απλώς σε πλευρικά κουμπιά στην οθόνη.

Όπως το Apple Watch και το Versa 3, το ρολόι της Samsung έχει πάντα έγχρωμη οθόνη. Προσφέρει επίσης, όπως και οι ανταγωνιστές, GPS, παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση ύπνου και ασύρματες πληρωμές. Η επιλογή των εφαρμογών είναι αξιοπρεπής και υπάρχουν μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Ορισμένοι αγοραστές μπορεί να έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό ή να θέλουν ένα έξυπνο ρολόι που μοιάζει περισσότερο με ένα παραδοσιακό ρολόι. Η σειρά των σπορ smartwatch της Garmin είναι κυρίως στρογγυλού σχήματος, κάτι που αποτελεί μια καλή αρχή και η εταιρεία αναβαθμίζει την εμφάνιση με κορυφαία υλικά με τη συλλογή υψηλής ποιότητας MARQ.

Κάθε ένα από τα επτά ρολόγια της σειράς, το οποίο κοστίζει από 1.500 έως 2.500 δολάρια, είναι κατασκευασμένο με τιτάνιο και περιέχει  προσαρμοσμένες λειτουργίες και εφαρμογές για να καλύψει τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Η έκδοση «για οδηγούς», για παράδειγμα, περιλαμβάνει λεπτομερείς χάρτες 250 διάσημων πιστών αυτοκινήτων και προσφέρει εξελιγμένες μετρήσεις για αγωνιστική οδήγηση. Η έκδοση για γκολφ έχει προγραμματιστεί με 41.000 γήπεδα σε όλο τον κόσμο και διαθέτει μια εικονική εφαρμογή caddy που προτείνει ποιό μπαστούνι να χρησιμοποιήσετε με βάση τις τρέχουσες συνθήκες. Τα ρολόγια της συλλογής MARQ έχουν επίσης τα τυπικά χαρακτηριστικά των ανταγωνιστών όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, ασύρματες πληρωμές και εφαρμογές μουσικής.

Πηγή: Fortune.com