Τα Starbucks στέλνουν στο πανεπιστήμιο 4.000 εργαζομένους

Τα Starbucks στέλνουν στο πανεπιστήμιο 4.000 εργαζομένους
Photo:

Η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει 25.000 εργαζομένους μέχρι το 2025.

 

Περισσότεροι από 4.000 υπάλληλοι της αλυσίδας Starbucks φοιτούν ήδη δωρεάν στο κολλέγιο, ένα χρόνο αφότου η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με το online πρόγραμμα Arizona State University για να καλύψει το κόστος των σπουδών τους.

Πλήρους και μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι της εταιρείας που δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό. Στο σύνολο των αμερικανικών επιχειρήσεων, ο αριθμός αυτών ανέρχεται στις 100.000-150.000 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι των Starbucks δεν υποχρεούνται να σπουδάσουν κάτι σχετικ΄΄ο με τα οικονομικά ή τη διοίκηση. Το αντικείμενο των σπουδών είναι ελεύθερο, ενώ δεν τους υποχρεώνει επίσης κανείς να παραμείνουν στην εταιρεία μετά την αποφοίτησή τους.

Τα πιο δημοφιλή αντικείμενα σπουδών μεταξύ των εργαζομένων των Starbucks είναι η Ψυχολογία, οι Επιστήμες Υγείας και η Οργάνωση Επιχειρήσεων. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης σε ένα τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων λιανικής πώλησης για όσους θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στα Starbucks.

Το ύψος των διδάκτρων εξαρτώνται από το πρόγραμμα και μπορεί να φτάσει συνολικά τα 15.000 δολάρια τον χρόνο. Περίπου 200 εργαζόμενοι των Starbucks έλαβαν το πτυχίο τους τον Μάιο και περίπου δώδεκα έχουν αποφοιτήσει μεταφέροντας τις πιστωτικών μονάδες τους από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.