Τα Starbucks στρέφονται δυναμικά στην αγορά της Ινδίας

Τα Starbucks στρέφονται δυναμικά στην αγορά της Ινδίας

Mobile Payments και Loyalty App απ' την εταιρεία για να τραβήξει κι άλλους πελάτες. 

Τα Starbucks μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς στην Ινδία και σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 80 καταστήματα στη χώρα σε μόλις τρία χρόνια, ενώ αναμένεται να ανοίξουν ακόμα εκατό μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο CEO των Starbucks Ινδίας, Sumitro Ghosh, δήλωσε: «Σχεδιάζουμε μια νέα υπηρεσία που θα κυκλοφορήσουμε σύντομα. Η πλατφόρμα αυτή θα επιτρέπει τις πληρωμές κατευθείαν απ’ το τηλέφωνο και θα επιτρέπει στους πελάτες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα My Starbucks Rewards κατευθείαν απ’ το τηλέφωνο. Θα ενημερώνει επίσης τους πελάτες σχετικά με τις επιλογές του μενού και τις τοποθεσίες των καταστημάτων και αντί να χρειάζεται να βγάλουν την Starbucks κάρτα τους, θα μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω κινητών».

Προς το παρόν, το πρόγραμμα ανταμοιβής «αναγκάζει» τους χρήστες να κουβαλάνε μαζί την κάρτα τους ώστε να επωφελούνται με τις εκπτώσεις κλπ. Με την νέα αυτή εφαρμογή, οι πόντοι θα προστίθενται άμεσα στο λογαριασμό του πελάτη μέσω του τηλεφώνου του.

Αυτή η εφαρμογή θα επιτρέπει ουσιαστικά μία προ-παραγγελία των προϊόντων και των ροφημάτων πριν φτάσουν στο κατάστημα, και ουσιαστικά τους χαρίζει μια προτεραιότητα στην ουρά. Παραγγέλνοντας μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες κερδίζουν επίσης αστέρια, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν για δωρεάν ροφήματα στα καταστήματα αργότερα.

«Πρώτα θα κυκλοφορήσουμε την εφαρμογή και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ένα σύστημα παραγγελιών μέσω κινητού όπως γίνεται στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες αγορές. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδίου μας για την Ινδία», πρόσθεσε.