Τα τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ: Με ποσοστό 52,43% εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα τελικά αποτελέσματα στη ΝΔ: Με ποσοστό 52,43% εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
O νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016. Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με διαφορά 4,86% από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τα τελικά αποτελέσματα ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά ο προεδρεύων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, Γιάννης Τραγάκης. Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 173.297 ψήφους και ποσοστό 52,43%, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης 157.224 ψήφους και ποσοστό 47,57%.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η συμμετοχή κυμάνθηκε και πάλι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας το 80%, σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο της 20ης Δεκεμβρίου (συνολικά ψήφισαν 334.752 ).

Συγκεκριμένα:

Ψήφισαν: 334.752

Έγκυρα: 330.521

Άκυρα: 3.077

Λευκά: 1.154

Έλαβαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 173.297, ποσοστό 52,43%. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 157.224, ποσοστό 47,57%

«Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τραγάκης και ευχαρίστησε «όλους όσους συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες». Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνάντησή τους απάντησε: «Μας είπε ότι είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Όλοι ενωμένοι θα πάμε, να τρέμει ο Τσίπρας».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη για την εργασία του στην εσωκομματική εκλογή ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ).

«Το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Θα ανανεώσουμε δυναμικά τη ΝΔ, οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση. Χρέος όλων μας η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που αντιπαλεύει τον λαϊκισμό. Θέλω να εξασφαλίσω την ενότητα της ΝΔ αλλά να πετύχω τη δημιουργική της διεύρυνση. Θα πετύχουμε το στόχος μας γιατί είναι ένας στόχος συλλογικός» επεσήμανε αρχικά.

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Ν.Δ. με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της και αντιλαμβανόμενοι την πραγματικότητα των καιρών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ψήφισαν δημιουργική ανανεωση και ζητούν να ανακαλύψει η Ν.Δ. τις αξίες που υπηρετησε, αξίες που «θα βρεθούν απέναντι στον λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

Ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι χρέος του είναι το κόμμα να γίνει πολύ συντομα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, συμπληρώνοντας πως «σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσσεύει απολύτως κανείς».

«Θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε τη Ν.Δ. με απολυτο σεβασμό στην παράδοσή της», συνέχισε.