Τα τρομακτικά δεδομένα του Brexit όπως τα υπολόγισε η Credit Suisse

Τα τρομακτικά δεδομένα του Brexit όπως τα υπολόγισε η Credit Suisse
epa05643870 Participants of a demonstration calling for Brexit shout holding banners written 'Voted leave on 23 June' at the Old Palace Yard in London, Britain, 23 November 2016. The demonstrators urged to proceed Brexit quickly and to stop all attempts to interrupt Brexit. EPA/HAYOUNG JEON

Και όλο αυτό εξαιτίας της πτώσης της λίρας, σύμφωνα με τη μελέτη της τράπεζας για τον παγκόσμιο πλούτο.

 

Η Βρετανία είναι φτωχότερη κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της πτώσης της λίρας από την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το Brexit μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης της Credit Suisse σχετικά με τον παγκόσμιο πλούτο.

Από την ημέρα του δημοψηφίσματος, στις 23 Ιουνίου, η λίρα έχει πέσει κατά 16% έναντι του δολαρίου, που σημαίνει ότι ο πλούτος του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μειωθεί ραγδαία – με όρους δολαρίου.

Η μελέτη της Credit Suisse προέβλεψε επίσης ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα αναδυθούν σχεδόν 945 νέοι δισεκατομμυριούχοι, και άρα ο συνολικός αριθμός τους θα ανέλθει σε σχεδόν 3.000.

«Πάνω από 300 νέοι δισεκατομμυριούχοι θα προέλθουν από τη Βόρεια Αμερική» έγραψε η τράπεζα στην έκθεσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. «Η Κίνα πρόκειται να προσθέσει περισσότερους δισεκατομμυριούχους απ’ ό,τι ολόκληρη η Ευρώπη, και ο συνολικός αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων θα ξεπεράσει τους 420».

Και ο πληθυσμός των Κινέζων εκατομμυριούχων αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 70% μεταξύ του 2016 και του 2021, σε λίγο κάτω από 2.800.

Πολλές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Credit Suisse με έδρα τη Ζυρίχη, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η συνεχιζόμενη αύξηση του πλούτου της Κίνας θα αντισταθμίσει την επιβράδυνση των ευρωπαϊκών αγορών.