Τα βήματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας τόνισε ο Π. Παυλόπουλος στον ΕΒΕΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με τη νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο.

Την ανάγκη εξαφάνισης των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού των φορολογικών βαρών, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο και την νέα διοικητική επιτροπή του ΕΒΕΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι είναι χρέος όλων μας εφεξής να διευκολύνουμε το έργο του επιχειρείν στον Τόπο μας και πρόσθεσε: «Τώρα που σιγά-σιγά απαλλασσόμαστε από τις μνημονιακές υποχρεώσεις μας, θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος προς δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι η μείωση ή και εξαφάνιση των περιττών γραφειοκρατικών βαρών σε ό,τι αφορά την ίδρυση και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Και η άλλη είναι ο εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτό το οποίο περισσεύει απ’αυτόν τον εξορθολογισμό να το χρησιμοποιήσουν και για την αύξηση της παραγωγικότητάς τους, αλλά και για την αύξηση των επενδύσεων, που ξέρω ότι θέλουν να κάνουν. Διότι αυτές οι επενδύσεις είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον τους αλλά και για το μέλλον της Οικονομίας μας γενικότερα».

Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο του ΕΒΕΑ στην ελληνική Οικονομία καθ΄όλη την διάρκεια αυτής της βαθιάς κρίσης που περάσαμε και περνάμε. «Και τούτο διότι συμβάλατε, όσο σας επέτρεπαν οι δυνάμεις σας, ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και, ιδίως, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – το τονίζω κουραστικά – η «ραχοκοκαλιά» της Οικονομίας μας. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να το πράττετε υπό καλύτερους οιωνούς, θέλω να ελπίζω» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την συνάντηση και την θερμή υποδοχή, του παρουσίασε την νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που ξεκινά όπως σημείωσε σε μια δύσκολη αλλά, αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά, το 2018.

«Το 2018 θα είναι ένα έτος προκλήσεων, πρωτίστως στο οικονομικό σκέλος της κοινωνικής μας ζωής διότι, πρώτα ο Θεός, Αύγουστο μήνα εξερχόμαστε από τη μνημονιακή επιτροπεία. Βεβαίως αυτό για να μπορέσει να διατηρηθεί, θα πρέπει να υπάρξουν και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές κυρίως μεταρρυθμίσεις. Και βεβαίως το θέμα της φορολογίας, το οποίο θέσατε, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, διότι είναι γνωστό πλέον ότι τα πλεονάσματα τα οποία πετυχαίνει σήμερα η οικονομία, προέρχονται από την υπερφορολόγηση και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να διατηρηθούν, αλλά και να αυξηθούν αυτά τα πλεονάσματα, είναι μέσα από την παραγωγική διαδικασία» δήλωσε ο κ. Μίχαλος.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι «υπάρχει και ένα δεύτερον εξίσου σημαντικό σκέλος, που είναι η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και ευελπιστώ ότι και στα δύο αυτά σκέλη, τόσο εμείς ως το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, αλλά γενικότερα η Επιμελητηριακή Κοινότητα θα συνδράμει προς την επίλυσή τους».

Η νέα διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας που επισκέφτηκε τον κ. Παυλόπουλο αποτελείται από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μίχαλο, τους αντιπροέδρους Ιωάννη Μπρατάκο και Μιχάλη Σιαμίδη, τον γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Μωραΐτη, τον οικονομικό επόπτη Ευάγγελο Τσόγη, τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Σταύρο Γεωργάκη, τον υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Δημήτριο Δημητρίου, το μέλος Νικόλαο Βασιλείου, καθώς και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου του ΕΒΕΑ Χάρη Λαμπρόπουλο.

Σχετικά άρθρα