Ταλαντούχοι και εκατομμυριούχοι

Ταλαντούχοι και εκατομμυριούχοι

Οι Ντάνιελ Κρεγκ και Ρέιτσελ Βάιζ «ανεβάζουν» τον έρωτας τους στη σκηνή και κόβουν πολλά εισιτήρια. 

Μπορεί ο Ντάνιελ Κρεγκ και η Ρέιτσελ Βάιζ να κρατούν τον έρωτά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας… Όταν όμως ο έρωτάς τους ανεβαίνει στη σκηνή και παίζει Πίντερ, η επιτυχία και οι αμοιβές τους ανεβαίνουν στα ύψη.

Το ζευγάρι τόσο στη ζωή όσο και στην καριέρα, Ντάνιελ Κρεγκ και Ρέιτσελ Βάιζ ανέβασαν το έργο «Betrayal» του υπέροχου Χάρολντ Πίντερ στο Μπροντγουέι.  Και μέσα σε 14 μόνο εβδομάδες έχουν κερδίσει περί τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το θεατρικό ανέβηκε την 1η Οκτώβρη. Οι κριτικές που το ακολούθησαν δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και διθυραμβικές. Θα έλεγε κανείς ότι η ανταπόκριση από τους κριτικούς θεάτρου διέφερε κατά πολύ. Ωστόσο τα πλήθη έτρεξαν να δουν τους δυο αγαπημένους και παντρεμένους ηθοποιούς μαζί ζωντανά στη σκηνή.

Τα ακριβότερα εισιτήρια της παράστασης που τελείωσε μόλις πριν λίγες μέρες, στις 5 Ιανουαρίου, κυμαίνονταν μεταξύ 275 και 499 δολαρίων!

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι «κονταροχτυπιούνται» για τα βραβεία Bafta

Τα έσοδα των 17,5 εκατ. δολαρίων κατέταξαν το «Betrayal» στη 2η θέση των πιο επιτυχημένων παραστάσεων του Μπρόντγουει. Πρώτο και καλύτερο παραμένει το «Lucky Guy» στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς. Το «Lucky Guy» σημείωσε έσοδα της τάξης των 23 εκατ. δολαρίων.

Κανονικά βέβαια, δεν θα έπρεπε οι δυο παραστάσεις να συγκρίνονται διότι το «Lucky Guy» έπαιξε 4 εβδομάδες παραπάνω από το «Betrayal» και μάλιστα σε θέατρο που διέθετε 160 περισσότερες θέσεις από το θέατρο «Ethel Barrymore» όπου ανέβηκε το δεύτερο.

Προσωπικά πάντως, βρίσκω το θέμα του έργου «Betrayal» πολύ πιο ενδιαφέρον από τους πρωταγωνιστές του.. Πρόκειται για μια γυναίκα που έχει σχέση με τον καλύτερο φίλο του άντρα της και είναι εμπνευσμένο από την πραγματική παράνομη σχέση του Χάρολντ Πίντερ με την τηλεοπτική παρουσιάστρια του BBC, Τζόαν Μπέικγουελ…

Για όποιο λόγο και να συνέβη.. το «Betrayal» ήταν μια τεράστια επιτυχία. Τα εισιτήριά του έκαναν θραύση στη μαύρη αγορά, ενώ οι διάσημοι έδιναν και έπαιρναν από την πρεμιέρα. Ανάμεσά τους ο Στήβεν Σπιλμπεργκ και ο Μπρους Σπρινγκστιν που το παρακολούθησαν ήδη στην πρεμιέρα του.