TEDxAthens το Σάββατο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

TEDxAthens το Σάββατο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η παγκόσμια συνάντηση των ιδεών έρχεται και φέτος να αναλύσει τα δικά της «Συμπεράσματα». Δείτε πώς θα την παρακολουθήσετε.

Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Αυτό είναι το κεντρικό νόημα κάθε εκδήλωσης TED και TEDx (με x ορίζονται οι ανεξάρτητες αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο). Χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η γνώση εδώ και χιλιετίες: από στόμα σε στόμα. Ξεκινώντας από τις ΗΠΑ πριν 20 χρόνια και έχοντας πλέον παρακλάδια σε όλο τον κόσμο, και στην Αθήνα, προσφέρει δωρεάν γνώση και έμπνευση από τα σημαντικότερα μυαλά του πλανήτη και δημιουργεί μια κοινότητα φιλομαθών ανθρώπων που πιστεύουν με πάθος στη δύναμη των ιδεών να αλλάζουν νοοτροπίες, ζωές και, τελικά, τον κόσμο.

Θέμα της συνάντησης φέτος είναι τα Συμπεράσματα. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα, κρίνουν αυτό που θα είμαστε αύριο. Είναι τώρα η στιγμή που ο καθένας από εμάς χρειάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω και να σκεφτεί τι έχει κάνει έως τώρα… να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να εκτιμήσει την μέχρι τώρα πορεία και με νέα, απτά δεδομένα να προσδιορίσει και να σχεδιάσει τους δρόμους του αύριο, να δώσει λύσεις και ελπίδα για το μέλλον…

Στη σκηνή του TEDxAthens θα ανεβούν προσωπικότητες όπως ο ποιητός και πεζογράφος Τίτος Πατρίκιος, ο ιστορικός Keith Lowe, ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Φώτης Κατσικάρης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, ο Design leader και συγγραφέας Dean Johnson, ο σχεδιαστής και κατασκευαστής ρομπότ Max Kriegleder, ο καθηγητής φιλοσοφίας στην Οξφόρδη Stuart Armstrong καθώς και άλλοι ομιλητές που το εύρος των ιδιοτήτων τους δίνει ακριβώς το πνεύμα του TEDx, που δεν περιορίζεται σε έναν τομέα, αφού οι ιδέες είναι ανεξάντλητες και αξίζει να διαδοθούν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
http://blog.tedxathens.com/tedxathens-2014-schedule/#more-5379

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας με Live Streaming στη διεύθυνση http://2014.tedxathens.com/