Τελευταία στροφή πριν τις εκλογικές μάχες σε Αθήνα – Αττική

Τελευταία στροφή πριν τις εκλογικές μάχες σε Αθήνα – Αττική

Προεκλογική ομιλία των Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.

Για τη μεγάλη ανατροπή στον δήμο και την Περιφέρεια κάλεσαν τους πολίτες να ψηφίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με την «Ανοιχτή Πόλη» και η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής», για να κερδίσουν, όπως τόνισαν, «η αλληλεγγύη, η συμμετοχή στις αποφάσεις και η δημοκρατία στην Αθήνα και την Αττική, για τη νίκη της Αριστεράς».

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε για τον κ. Καμίνη πως απογοήτευσε, γιατί, όπως εξήγησε, αντί να υπερασπιστεί την Αθήνα, επέλεξε να συμπορευτεί με την κυβέρνηση, να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από την πόλη και τους κατοίκους της. «Σιώπησε για τον αποδεκατισμό του προσωπικού του δήμου, παρουσιάζοντας το ως νοικοκύρεμα, και άφησε τις κοινωνικές υπηρεσίες να διαλυθούν» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο ανέφερε πως «δεν μπόρεσε να προχωρήσει ούτε ένα σκαλοπάτι πάνω από τον απλοϊκό ακροδεξιό λαϊκισμό». Υπογράμμισε, επίσης, πως η Αθήνα θα κλείσει μια και καλή τον δρόμο στις φασιστικές συμμορίες και ότι «δε θα επιτρέψουμε να καλλιεργηθεί το μίσος και ο φόβος στις γειτονιές».

«Είμαστε περήφανοι για το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από τον χώρο των κινημάτων, του πολιτισμού και των επιστημών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης. «Αυτό που δεν καταφέραμε», συμπλήρωσε, «είναι να οργανώσουμε ένα σοβαρό διάλογο με τους κυβερνητικούς υποψηφίους για τα προβλήματα της Αθήνας, γιατί κρύφτηκαν, δεν τους είδαμε πουθενά». Επίσης, προέτρεψε να ενεργοποιηθεί το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται, όπως υποστήριξε, στις γειτονιές και να επεκταθεί το δίκτυο των δημοτικών ιατρείων «που βουλιάζει στην εγκατάλειψη». Ακόμα εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθούν δημοψηφίσματα και μέσα από οργανωμένες διαδικασίες να εμπλέκονται όλο και περισσότεροι κάτοικοι στον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, η κ. Δούρου, από τη μεριά της, δήλωσε πως η «Δύναμη Ζωής» έχει δυο στόχους: «να γκρεμίσει το σημερινό σύστημα διοίκησης, που στηρίζεται σε παλαιοκομματικές, πελατειακές λογικές και χωρίζει τους δήμους και τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας, και να χτίσει μια νέα περιφερειακή διοίκηση με νέο ήθος, με τους πολίτες, για τους πολίτες».

Υποστήριξε πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος φοβούνται την ώρα που έρχεται, την ώρα των εκλογών και ότι αν ήταν στο χέρι τους θα τις έκαναν βράδυ. «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία και να αφήσουμε πίσω μας τον μνημονιακό χειμώνα» τόνισε.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον απερχόμενο περιφερειάρχη, κ. Σγουρό, λέγοντας πως «ευθύνεται στα 12 χρόνια θητείας του για την ανεργία, την τσιμεντοποίηση, την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, την έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και αποχετευτικού συστήματος, για την περιφέρεια που δεν έχει βιώσιμο, δίκαιο, οικολογικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».

«Θέλουμε να χτίσουμε μια αυτοδιοίκηση με τους πολίτες στο κέντρο των αποφάσεων, που δε θα διστάζει να διεκδικεί ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της Αττικής από την κεντρική εξουσία, να αμφισβητεί τις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και ποδοπατούν την αξιοπρέπεια των πολιτών» επισήμανε η κ. Δούρου, προτάσσοντας μια περιφερειακή διοίκηση με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, με την οικοδόμηση ενός συνεκτικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, μια βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων.

Οι πρωταγωνιστές της κάλπης μιλούν στο FortuneGreece