Τελεσίγραφο Apple σε εργαζομένους της: «Μετακομίζετε ή… απολύεστε»

Τελεσίγραφο Apple σε εργαζομένους της: «Μετακομίζετε ή… απολύεστε»
The Apple store at IFC on August 7, 2021 in Hong Kong, China. (Photo by Marc Fernandes/NurPhoto) (Photo by Marc Fernandes / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η Apple φέρεται να έχει καλέσει 121 υπαλλήλους της στο Σαν Ντιέγκο να μετακομίσουν στο Όστιν, εάν δεν θέλουν να απολυθούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται άτομα που έχουν γνώση, ο τεχνολογικός γίγαντας εξέδωσε το τελεσίγραφο και έδωσε προθεσμία στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να επιλέξουν αν θέλουν να μετακομίσουν. Εάν δεν το κάνουν, θα απολυθούν στις 26 Απριλίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η πλειονότητα των 121 εργαζομένων δεν είναι πρόθυμοι να μετακομίσουν.

Η ομάδα των εργαζομένων, μέρος της ομάδας Data Operations Annotations που εργάζεται στο Siri, ενημερώθηκε σχετικά Τετάρτη, αναφέρει το δημοσίευμα. Με τη μετεγκατάστασή τους θα συγχωνευθούν με την αντίστοιχη ομάδα του Τέξας, προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Apple εξέδωσε εντολή επιστροφής στο γραφείο τον Μάρτιο, απαιτώντας από τους υπαλλήλους να πηγαίνουν στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, έγραψε η Zoë Schiffer του Platformer σε ανάρτηση στο X.

Στη συνέχεια, η Apple κατήργησε ρόλους στο εταιρικό τμήμα λιανικής πώλησης τον Απρίλιο, ανέφερε ο Hugh Langley του Business Insider. Η εταιρεία είπε στο προσωπικό να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τις θέσεις εργασίας τους, αλλιώς θα απολυθούν.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Amazon και Google, η Apple έχει καταφέρει να αποφύγει τις μαζικές απολύσεις στο εργατικό της δυναμικό από πέρυσι.

Ο CEO Τιμ Κουκ δήλωσε στο CNBC σε συνέντευξή του πέρυσι ότι θα ήταν μια «έσχατη λύση» και όχι κάτι που η εταιρεία συζητούσε εκείνη τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: