Τέλος εποχής για διάσημη πασαρέλα της Victoria’s Secret- Η ανακοίνωση της εταιρείας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τέλος της διασημότερης πασασαρέλας του πλανήτη, με την επίδειξη εσωρούχων της Victoria’s Secret, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία L Brands Inc.

Η διάσημη πασαρέλα εσωρούχων της Victoria’s Secret με τους «Αγγέλους» δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με την επίσημη επιβεβαίωση η οποία έρχεται λίγους μήνες μετά, αφότου το μοντέλο Shanina Shaik, Άγγελος της Victoria’s Secret, δήλωσε στη Daily Telegraph ότι το σόου δεν θα προχωρήσει.

Τον Μάιο, μετά από χρόνια μειωμένης τηλεθέασης, o CEO της L Brands, Leslie Wexler, ανακοίνωσε ότι η πασαρέλα δεν θα προβάλλεται πλέον από την τηλεόραση στην Αμερική. Εκείνη την εποχή, όμως ο Wexler δεν επιβεβαίωνε πως δεν θα γίνει το σόου, αλλά είπε ότι η εταιρεία αξιολογούσε τη στρατηγική μάρκετινγκ.

Η πασαρέλα του Δεκεμβρίου 2018, που προβλήθηκε στο δίκτυο ABC της Walt Disney Co, παρακολουθήθηκε από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανούς, σε σύγκριση με 12 εκατομμύρια το 2001, όταν μεταδόθηκε για πρώτη φορά.

Όταν ερωτήθηκε εάν η επίδειξη μόδας θα πραγματοποιηθεί αυτή την εορταστική περίοδο, ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Burgdoerfer δήλωσε: «Όχι, θα επικοινωνήσουμε με τους πελάτες, αλλά δεν θα γίνει τίποτα που θα έλεγα πως είναι παρόμοιο με το μέγεθος της επίδειξης μόδας. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εξελιχθεί το μάρκετινγκ της Victoria’s Secret», δήλωσε σχετικά.

Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική απώλεια πελατών τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς περισσότερες γυναίκες επιλέγουν πιο σύγχρονα εσώρουχα από εταιρείες όπως η American Eagle Outfitter της Aerie και τα Savage X Fenty της Rihanna.

Περισσότερα από 53 καταστήματα Victoria’s Secret πρόκειται να κλείσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος. Εκτός από την πτώση των πωλήσεων και της τηλεθέασης, η Victoria’s Secret αντιμετώπισε σειρά αντιπαραθέσεων. Ο Leslie Wexler έχει ερευνηθεί για τους στενούς δεσμούς του με τον δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein που μετά τη φυλάκισή του για παιδοφιλία και βιασμούς, αυτοκτόνησε.

Τον Αύγουστο, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Victoria’s Secret Ed Razek παραιτήθηκε. Σε μια συνέντευξη με τη Vogue το 2018, ο Razek δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα δεν θα επέλεγε ποτέ μια transgender ή ένα μοντέλο plus sized στην πασαρέλα του. Η ακύρωση της επίδειξης διαδρόμου Victoria’s Secret δεν θέτει τέρμα στην πασαρέλα των μπασκετών. Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο, ο Savage x Fenty της Rihanna έδειξε μεγάλη προσοχή και στη συνέχεια διατέθηκε για streaming μέσω του Amazon Prime.