Τέλος εποχής για τον Οίκο Gucci

Γνωστά στελέχη της εταιρείας αποχωρούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο Gucci είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος, εντός και εκτός μόδας που δε γνωρίζει αυτό το luxury brand, γεγονός που οφείλεται στην επιτυχημένη πορεία του εδώ και πολλά χρόνια. Το 2002 ο Tom Ford έφυγε από τον Οίκο και τη θέση του στην καλλιτεχνική διεύθυνση πήρε μια πολύ ταλαντούχα γυναίκα, η Frida Giannini.

Το όνομά της ταυτίστηκε με τη σέξι διάθεση που χάρισε στα γυναικεία ρούχα που σχεδίασε, αλλά και με τα glamorous κομμάτια που φόρεσαν πολλές celebrities στο κόκκινο χαλί και όχι μόνο. Παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό ο γνωστός ιταλικός Οίκος είδε τα έσοδά του να μειώνονται καθώς η πορεία του δεν ήταν και αντίστοιχη με αυτή άλλων Οίκων, όπως του Saint Laurent και έτσι θεωρήθηκε πως η Frida Giannini πρέπει να αντικατασταθεί. Έτσι έγινε γνωστό πως τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στην Εβδομάδα Μόδας που θα λάβει χώρα στο Μιλάνο, το κοινό θα δει την τελευταία συλλογή του Gucci που θα φέρει την υπογραφή της Giannini, ενώ μαζί της θα αποχωρήσει και ο CEO, Patrizio di Marco, o οποίος θα υποβάλλει την παραίτησή του την ίδια περίοδο.

Δεν έχει ακουστεί ακόμα κάποιο όνομα για την αντικατάσταση της Giannini. Αντίθετα τη θέση του di Marco όπως έχει γίνει γνωστό, θα αναλάβει ο Marco Bizzari, ο οποίος έχει διατελέσει και CEO με μεγάλη επιτυχία στον Bottega Veneta.

Είναι σίγουρο πως θα δούμε πολλές αλλαγές στο ιταλικό brand, μένει να δούμε αν θα κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Πηγή: instyle.gr