«Τέλος» οι διαφημιστές από την Google, τις καμπάνιες αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη

«Τέλος» οι διαφημιστές από την Google, τις καμπάνιες αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη
Google logo displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken on October 18, 2020. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Η Google επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη για «εξελιγμένες» διαφημιστικές καμπάνιες

Η Google σχεδιάζει να εισαγάγει τους επόμενους μήνες την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη στη διαφημιστική της επιχείρηση, καθώς μάλιστα ολοένα και περισσότεροι όμιλοι σπεύδουν να ενσωματώσουν την πρωτοποριακή τεχνολογία στα προϊόντα τους. Σύμφωνα με μια εσωτερική παρουσίαση που είδαν οι Financial Times, η εταιρεία που ανήκει στην Alphabet σκοπεύει να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία νέων διαφημίσεων με βάση τα υλικά που παράγονται από επαγγελματίες του μάρκετινγκ. 

«Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη ξεκλειδώνει έναν κόσμο δημιουργικότητας» ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας στην παρουσίαση, με τίτλο «Διαφημίσεις που βασίζονται σε AI 2023». Η Google χρησιμοποιεί ήδη AI στο διαφημιστικό τμήμα της για να δημιουργήσει απλά μηνύματα που θα ενθαρρύνουν τους χρήστες να αγοράσουν προϊόντα. 

Ωστόσο, η ενσωμάτωση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης της, η οποία… τροφοδοτεί επίσης το chatbot Bard, σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να παράγει πολύ εξελιγμένες καμπάνιες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι διαφημιστές θα μπορούν να παρέχουν «δημιουργικό» περιεχόμενο, όπως εικόνες, βίντεο και κείμενο. Στη συνέχεια, η AI θα «αναμειγνύει» αυτό το υλικό για να δημιουργεί διαφημίσεις με βάση το κοινό που στοχεύει να προσεγγίσει, καθώς και άλλους στόχους, όπως στόχους πωλήσεων.

Ωστόσο, ένα άτομο εξοικειωμένο με την παρουσίαση της Google είπε ότι ανησυχεί πως το εργαλείο θα μπορούσε να παραπληροφορήσει, καθώς το κείμενο που παράγεται από chatbots AI μπορεί με βεβαιότητα να δηλώσει ψέματα. «Είναι βελτιστοποιημένο για να φέρνει νέους πελάτες και δεν έχει ιδέα ποια είναι η αλήθεια», είπε. 

Η Google είπε στους FT ότι σχεδιάζει να τοποθετήσει προστατευτικά κιγκλιδώματα για την αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων, γνωστών ως «ψευδαισθήσεων», όταν θα παρουσιάσει τις νέες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης τους επόμενους μήνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο Performance Max, ένα πρόγραμμα που προσφέρει η Google από το 2020 που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προσδιορίσει πού θα προβάλλονται οι διαφημίσεις της και πώς θα δαπανηθεί ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ, καθώς και για την παραγωγή απλών αντιγράφων διαφημίσεων. 

Ο κλάδος της διαφήμισης αντιμετωπίζει σημαντικά αντίθετα προβλήματα, καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να ελέγξουν το κόστος και τους αυξημένους περιορισμούς στη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ. Τα διαφημιστικά έσοδα της Google μειώθηκαν κατά 4% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, «αφήνοντας» τη μητρική της, την Alphabet, με συνολική αύξηση εσόδων μόλις 1%.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: