Τέλος στα υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Ισραήλ

Τέλος στα υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Ισραήλ
epaselect epa08313227 A man walks wearing face mask as International Qatar Airways approaches to land in Tribhuvan International Airport Kathmandu, Nepal, 22 March 2020. Nepal government announced suspension of all international incoming flights to Nepal and long-distance transportation operation from 23 March 2020 as part of precautionary measures against the spread of the coronavirus Covid-19, reports state. EPA/NARENDRA SHRESTHA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι βάζει τέλος στα υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ, όμως οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ από τη χώρα τους, προτού επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι η διενέργεια τεστ στο Μπεν Γκουριόν δεν θα απαιτείται πλέον από τις 20 Μαΐου. Για την απόφαση αυτή, επικαλέστηκε τη μείωση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, από πάνω από 6.000 σε λιγότερα από 2.000 τον τελευταίο μήνα. 

Από την Τρίτη, οι ξένοι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιλέγουν να υποβληθούν σε ένα rapid test εντός 24 ωρών από την αναχώρησή τους για το Ισραήλ, πάρα σε ένα τεστ PCR, εντός 72 ωρών από το ταξίδι τους, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή, επισημαίνει, σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο.

Από την 1η Μαρτίου, το Ισραήλ δεν απαιτεί από τους πολίτες του να υποβάλλονται σε τεστ για την Covid-19 προτού επιβιβαστούν σε μια πτήση για την πατρίδα τους.