Τέλος στα σενάρια από ΔΕΗ: «Δεν ενδιαφερόμαστε για τη Nova»

Τέλος στα σενάρια από ΔΕΗ: «Δεν ενδιαφερόμαστε για τη Nova»
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μιλά κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Δ.Ε.Η., Αθήνα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε σημείο καμπής η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία...

Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova η διοίκηση της ΔΕΗ, βάζοντας φρένο στα σενάρια και στη σχετική εντεινόμενη φημολογία.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ Α.Ε., σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Nova, ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία. 

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.

Σημείο καμπής

Σε κάθε περίπτωση, η Nova φαίνεται πως είναι σε σημείο καμπής, λόγω των προβληματικών σχέσεων μεταξύ της BC Partners με το Σέρβο μεγαλομέτοχο του μητρικού ομίλου United Ντράγκαν Σόλακ. Σε αυτό το πλαίσιο, τα κάστανα από τη φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να επιχειρηθεί να τα βγάλει το CVC, του οποίου όμως το ενδιαφέρον εξαρτάται από πολλές άγνωστες και μη μεταβλητές.

Επισημαίνεται πως ο όμιλος United πρόσφατα προχώρησε σε αναδιάρθρωση μέρους του χρέους του μετακυλίοντας τις λήξεις των υποχρεώσεών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: