Τέλος στο chat μεταξύ Instagram και Facebook Messenger – Γιατί αλλάζει τακτική η Meta

Τέλος στο chat μεταξύ Instagram και Facebook Messenger – Γιατί αλλάζει τακτική η Meta
Messenger, Facebook, Instagram and WhatsApp displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on August 6, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Διακόπτεται η cross-app συνομιλία μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι οι χρήστες του Facebook και του Instagram μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους, η Meta αλλάζει τακτική.

Η Meta ενοποίησε τα προγράμματα άμεσων μηνυμάτων των δύο ιστότοπων τον Σεπτέμβριο του 2020, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για τη συγχώνευση των προγραμμάτων συνομιλίας Messenger, Instagram και WhatsApp και την περαιτέρω δέσμευση των ανθρώπων στο οικοσύστημα της εταιρείας.

Ωστόσο πλέον αλλάζει το καθεστώς, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει απειλές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ρυθμίσει το  Messenger ως «βασική υπηρεσία πλατφόρμας», σύμφωνα με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές. Αυτό θα ανάγκαζε τη Meta να καταστήσει το Messenger μη λειτουργικό με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μέσα Δεκεμβρίου η επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Instagram και του Facebook δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες ή κλήσεις μεταξύ τους μέσω των εφαρμογών του Messenger -και τυχόν υπάρχουσες συνομιλίες μεταξύ πλατφορμών θα γίνουν μόνο για ανάγνωση, εμποδίζοντας τους χρήστες να στέλνουν ή να λαμβάνουν πρόσθετα μηνύματα.

Επίσης, οι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν την ενεργή κατάσταση των χρηστών του Instagram και αντίστροφα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: