Τέλος το TikTok από τα τηλέφωνα των αυστριακών κυβερνητικών υπαλλήλων

Τέλος το TikTok από τα τηλέφωνα των αυστριακών κυβερνητικών υπαλλήλων
epa08667463 (FILE) - A close-up shows the video-sharing application TikTok on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020 (reissued 14 September 2020). According to statement issued by Microsoft, Chinese company ByteDance refused to sell its USA operations of TikTok to the US tech giant. EPA/HAYOUNG JEON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Και η Αυστρία εντάσσεται στις χώρες που προχωρούν σε απαγόρευση τς εφαρμογής για λόγους ασφαλείας.

Η Αυστρία θα ακολουθήσει το παράδειγμα ολοένα και περισσότερων χωρών που απαγορεύουν τη χρήση της κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο TikTok στα επαγγελματικά τηλέφωνα των κυβερνητικών υπαλλήλων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

Πολλές χώρες της Δύσης, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok για λόγους ασφαλείας. Οι δύο μεγαλύτεροι θεσμοί χάραξης πολιτικής στην ΕΕ επίσης απαγόρευσαν τη χρήση της εφαρμογής τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα απαγορευθεί για τα επαγγελματικά κινητά τηλέφωνα. Στα ιδιωτικά τηλέφωνα εκτός του κρατικού δικτύου θα είναι φυσικά δυνατόν (να χρησιμοποιείται η εφαρμογή)», δήλωσε ο Κάρνερ σε δημοσιογράφους πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ερωτηθείς εάν μέλη της κυβέρνησης θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρία ByteDance, βρίσκεται στο μικροσκόπιο κυβερνήσεων και ρυθμιστικών αρχών λόγω των ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να συγκεντρώνει στοιχεία χρηστών ή να προωθεί τα συμφέροντά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: