Ταινίες επιστημονικής… πραγματικότητας

Ταινίες επιστημονικής… πραγματικότητας

Το φεστιβάλ Imagine στη Νέα Υόρκη, με χορηγό την Google, απεικονίζει πραγματικές έρευνες και ανακαλύψεις με σύγχρονο κινηματογραφικό τρόπο.

Για μία εβδομάδα η Νέα Υόρκη θα γίνει το φόντο της αφήγησης μιας συναρπαστικής ιστορίας. Από τις 11 του μηνός προβάλλονται, για πρώτη φορά σε εκδήλωση μαζικής προσέλευσης, ταινίες με θέμα την επιστημονική γνώση, τις ανακαλύψεις και την τεχνολογία με παρουσίαση και αφήγηση που μοιάζει με κινηματογραφική ταινία.

Κεντρική ιδέα της εκδήλωσης, που θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου, είναι το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ξεκινήσουν από μια απλή ιδέα ή μια απλή αναζήτηση στο Google για να καταλήξουν σε μια ενδιαφέρουσα, σημαντική ή απλά διασκεδαστική ανακάλυψη.

Διαβάστε ακόμη: Οι πιο hi-tech ανελκυστήρες του κόσμου

Κοινό χαρακτηριστικό των ταινιών είναι το πώς τα δεδομένα -σε όλες τους τις μορφές- μπορούν να δημιουργήσουν μια ιστορία. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ντοκιμαντέρ και πραγματικές σκηνές από εργαστηριακά πειράματα, να συμμετάσχει σε συζητήσεις για την αξία και την αισθητική των δεδομένων, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν φιλμ που απευθύνονται σε μικρές ηλικίες.

Δείτε το εισαγωγικό βίντεο (και πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι για ελληνικούς υπότιτλους)

 

Δείτε και το εντυπωσιακό βίντεο, που συμμετέχει στο φεστιβάλ, με θέμα τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με απίστευτες εικόνες της Γης από ψηλά και άστρα όπως δεν τα έχετε ξαναδεί.

 

…και το making of

 

To επίσημο site
http://www.imaginesciencefilms.org/festival/