Τεράστια ανταπόκριση για το «AI 360º School» από Microsoft και ReGeneration – 5.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

Τεράστια ανταπόκριση για το «AI 360º School» από Microsoft και ReGeneration – 5.000 αιτήσεις σε 24 ώρες
(FILES) In this file photo a Microsoft logo adorns a building in Chevy Chase, Maryland. - Microsoft on August 5, 20231 joined the ranks of tech companies requiring returning workers to be vaccinated, as Amazon delayed its plan to reopen offices until next year. (Photo by Eva HAMBACH / AFP) Photo: AFP
Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης δεξιοτήτων AΙ στη χώρα.

Τη μεγαλύτερη ανταπόκριση σε πρόγραμμα digital upskilling καταγράφει το «AI 360º School», το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης δεξιοτήτων AΙ στη χώρα, που υλοποιείται από τη Microsoft και το ReGeneration. Περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε 24 ώρες για το πρόγραμμα που θα εκπαιδεύσει 1000 άτομα και θα εξασφαλίζει την άμεση απορρόφηση τουλάχιστον του 50% εξ αυτών από την αγορά εργασίας.

Με ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών με ή χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών.

Το «AI 360º School», όπως και όλα τα προηγούμενα προγράμματα εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων της Microsoft και του ReGeneration, έχει στόχο αφενός να ενδυναμώσει τους υποψηφίους, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας με καλύτερες προοπτικές και αφετέρου να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις πολλές κενές θέσεις ΤΠΕ που υπάρχουν σήμερα στην αγορά με υποψήφιους που διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte, για λογαριασμό του ΣΕΠΕ, η Ελλάδα θα χρειαστεί -με βάση τα σημερινά δεδομένα- έως 140.000 ειδικούς στην Πληροφορική μέχρι  το 2030, ενώ η προσφορά αναμένεται να είναι της τάξης των 68.000 ειδικών στο ΙΤ.

Η μεγάλη ανταπόκριση ενδιαφερομένων στο  «AI 360º School» δείχνει επίσης το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στις ευκαιρίες επαγγελματικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης που φέρνει το ΑΙ αλλά και ευρύτερα για πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας, όπως είναι οι συναλλαγές των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αριθμός των 100,000 ερωτημάτων που δέχθηκε τo mAIgov, o ψηφιακός βοηθός που στηρίζεται σε τεχνολογία Microsoft και έβαλε πρόσφατα το δημόσιο στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του.

Η Microsoft που ηγείται παγκοσμίως του μετασχηματισμού που φέρνει η επανάστασή της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να συνεργάζεται στην Ελλάδα με φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις προκειμένου η χώρα να επιτύχει περισσότερα με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: