Tesla: «Ψαλίδι» έως 5.000 ευρώ για τα Model Y στην Ευρώπη – Η τιμή στην Ελλάδα και η Ερυθρά Θάλασσα

Tesla: «Ψαλίδι» έως 5.000 ευρώ για τα Model Y στην Ευρώπη – Η τιμή στην Ελλάδα και η Ερυθρά Θάλασσα
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ανησυχίες για το ότι τα περιθώρια κέρδους της Tesla θα συνεχίσουν να μειώνονται το 2024.

Σε σημαντικές μειώσεις του κόστος αγοράς για τα Model Y στην αγορά της Ευρώπης προχώρησε η Tesla, μετά από το «ψαλίδι» στις τιμές των οχημάτων της στην Κίνα.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, στη Γερμανία η τιμή του Model Y μειώθηκε κατά 4,2%-9,1%.

Το Model Y Standard Range+ μειώθηκε κατά 1.900 ευρώ στα 42.900 ευρώ. Οι εκδόσεις Model Y Long Range και Performance μειώθηκαν κατά 5.000 ευρώ, στα 49.900 ευρώ και 55.990 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι τιμές του Tesla Model Y μειώθηκαν κατά 5,7%-6,7% στη Γαλλία, κατά 4,3%-7,7% στην Ολλανδία και 5,6%-7,1% στη Νορβηγία.

Στην Ελλάδα, η τιμή του Standard Range+ διαμορφώνεται στα 42.990 ευρώ, η τιμή του Model Y Long Range στα 49.990 ευρώ και η τιμή του Model Y Performance στα 55.990 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «μεγάλη εικόνα»

Όπως μετέδωσε το Investor’s Business Daily, τα αποθέματα του Model Y έχουν διογκωθεί στην Ευρώπη, καθώς οι πωλήσεις στην ήπειρο μας μειώνοντα.

Η Γερμανία τερμάτισε απότομα τις επιδοτήσεις EV στις 17 Δεκεμβρίου, αυξάνοντας τις συνολικές πιέσεις στις πωλήσεις EV.

Οι νέες μειώσεις τιμών έρχονται ακόμα και μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος ότι το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο πρόκειται να αναστείλει την παραγωγή για δύο εβδομάδες από τις 29 Ιανουαρίου, κάτι που ο γίγαντας EV ισχυρίζεται ότι οφείλεται σε προβλήματα ανταλλακτικών που προέρχονται από προβλήματα στη ναυτιλία της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι μειώσεις τιμών θα ενισχύσουν τις ανησυχίες για το ότι τα περιθώρια κέρδους της Tesla θα συνεχίσουν να μειώνονται το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: