Τέσσερα χρόνια μετά τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, η Cadillac επιστρέφει στο Ντιτρόιτ

Τέσσερα χρόνια μετά τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, η Cadillac επιστρέφει στο Ντιτρόιτ
Photo:

Τι άλλαξε ξαφνικά;

Μετά από τέσσερα χρόνια στη Νέα Υόρκη, η Cadillac φεύγει από τη Νέα Υόρκη, και όχι, δεν μεταφέρεται σε ένα μεγαλύτερο χώρο στο Νιού Τζέρσεϊ. Η General Motors μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πίσω στο Ντιτρόιτ, όπου οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής έμειναν εξ αρχής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται υπό την νέα ηγεσία της εταιρείας, τον Steve Carlisle, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Απρίλιο. Ο Carlisle Αντικατέστησε τον Johan de Nysschen, ο οποίος ηγήθηκε της Cadillac για τέσσερα χρόνια, μέσα στα οποία έγινε και η μετακόμιση στη Νέα Υόρκη και μια ώθηση της μάρκας στην πολυτέλεια. Κατά την περίοδο αυτή, η Cadillac υποστήριξε οικονομικά επιδείξεις μόδας και φιλοξένησε εκθέσεις τέχνης.

Αυτή η αλλαγή τοποθεσίας πραγματοποιείται λίγους μήνες αφότου εκπρόσωπος της Κάντιλακ δήλωσε στο Detroit Free Press ότι η εταιρεία θα μείνει 100% στη Νέα Υόρκη.

Επομένως, τι άλλαξε ξαφνικά;

Ο Carlisle δήλωσε στη Wall Street Journal ότι θέλει τους ηγέτες της εταιρείας πιο κοντά στο τμήμα σχεδιασμού της General Motors και στις ομάδες μηχανικής που στεγάζονται στο προαστιακό Ντιτρόιτ καθώς η μητρική εταιρεία προετοιμάζει διάφορα νέα μοντέλα για την Cadillac. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στην Αμερική βρίσκονται προς το παρόν σε πτώση.

Οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας καλωσορίζουν την κίνηση. «Η Κάντιλακ έχει ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα προσπαθώντας να μιμηθεί τους Γερμανούς», σημείωσε ο Jeremy Acevedo, μάνατζερ της εταιρείας ανάλυσης της βιομηχανίας Edmunds στην εφημερίδα Detroit Free Press. «Αλλά ίσως αυτό είναι ένα σημάδι ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ενστερνιστεί τις ρίζες της από το Ντιτρόιτ».