Τέσσερις επιχειρηματικές τάσεις για το 2014

Τέσσερις επιχειρηματικές τάσεις για το 2014

Οι καλές ιδέες ξεφυτρώνουν από παντού. Ιδού τέσσερις που αξίζει να ακολουθήσει κανείς.

του Βερν Χάρνις

Υπερεξειδίκευση
Ο ανταγωνισμός δημιουργείται παντού στις μέρες μας. Η καλύτερη άμυνα είναι να κυριαρχήσει κανείς στον τομέα του. Η εξυπηρέτηση ενός μόνο είδους πελατών -δικηγόρους κατά σωματικών βλαβών- βοήθησε την CJ Advertising και δύο ακόμα αντίστοιχες εταιρείες στο Νασβίλ να αποκτήσουν εξειδίκευση που απέφερε έσοδα 15 εκατομμυρίων δολαρίων. «Εστιάζοντας σε εξειδικευμένους τομείς», λέει ο διευθύνων σύμβουλος β, «εντοπίζουμε συνεχώς νέες ευκαιρίες για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας.»

Προσλάβετε ένα ρομπότ
Δεν είναι πλέον πρωτοτυπία. Είναι απαραίτητο για να αυξηθούν τα κέρδη σε πολλούς τομείς. Γι’ αυτό οι γερμανικές εταιρείες έχουν σχεδόν διπλάσια ρομπότ κατά κεφαλήν από τις ΗΠΑ. Η χρήση ρομπότ έχει αυξήσει την παραγωγή τους κατά 30% και έχει μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό κατά τα δύο τρίτα, όπως λέει ο Ντέρεκ Χόλαντ, πρόεδρος της Closet Doctor, εταιρείας που κατασκευάζει organizers. Η εταιρεία αναμένει πωλήσεις ύψους 1,25 εκ. δολαρίων φέτος.

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών

Μοιραστείτε τους πόρους
Οι καταναλωτές μπήκαν γρήγορα στο νόημα της υπεκμίσθωσης των σπιτιών τους μέσω του Airbnb και της εξοικονόμησης στη χρήση αυτοκινήτων μέσω της Zipcar. Είναι καιρός ο κάθε διευθύνων σύμβουλος να ερευνήσει τρόπους για να μεγιστοποιήσει τους αχρησιμοποίητους πόρους που έχει, είτε αυτό συνεπάγεται να μοιράζεται τα κτίρια των γραφείων με άλλες εταιρείες είτε υπαλλήλους που δεν έχουν δουλειά.

Χρησιμοποιείστε τη χρηματοδότηση των πελατών
Η καλύτερη και φθηνότερη πηγή κεφαλαίων είναι οι πελάτες σας. Αν οι τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια δεν ανταποκρίνονται, κάντε το 2014 τη χρονιά που θα επιστρέψετε στο μέλλον όπως η Ben & Jerry έκανε το 1980: ζητήστε από τους πελάτες σας να επενδύσουν στην ανάπτυξη της εταιρείας σας. Εκείνοι έκαναν δημόσια προσφορά μετοχών αλλά σήμερα τα πράγματα μέσω του crowdfunding είναι ευκολότερα. Ή ζητήστε από τους πελάτες σας να σας πληρώνουν προκαταβολικά. Είναι καλύτερο από το να δίνετε το 30% σε τόκους.

Διαβάστε ακόμη: Πηγές επιτυχίας που αγνοούν οι επιχειρήσεις