Τέσσερις νέοι τρόποι να παραγγείλετε φαγητό

Τέσσερις νέοι τρόποι να παραγγείλετε φαγητό

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι; Δείτε τα νέα trends του online delivery.

Πρώτα έπρεπε να πάει κανείς στο κατάστημα για να παραλάβει το φαγητό, μετά ήρθαν οι τηλεφωνικές παραγγελίες, μετά οι παραγγελίες μέσω υπολογιστή, μετά μέσα από κινητά και πάει λέγοντας.

Όλα όμως δείχνουν πως το να παραγγείλει κανείς το φαγητό του μέσω κινητού δεν αρκεί πια. Οι πελάτες έχουν περισσότερες ανάγκες. Ανάγκες τις οποίες εδώ και έξι μήνες οι εταιρείες  προσπαθούν να εντοπίσουν και να προσαρμόσουν τις τεχνολογίες τους σε αυτές ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Το πεδίο μάχης των εταιρειών; Ο τρόπος παραγγελίας.

Παρακάτω θα δούμε 4 μεθόδους παραγγελίας φαγητού που κάνουν τη χρήση κινητού να μοιάζει ξεπερασμένη.

Από το αυτοκίνητο

Πριν μερικές ημέρες η Pizza Hut ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Accenture, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες παροχής υπηρεσιών management consulting, τεχνολογίας και outsourcing. Με τη βοήθεια της Visa θα δημιουργήσουν ένα «συνδεδεμένο αυτοκίνητο» από το οποίο ο «πεινασμένος οδηγός» θα μπορεί να παραγγείλει φαγητό ενώ βρίσκεται καθ’ οδόν.

Το αυτοκίνητο θα έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία Visa Checkout στο ταμπλό και οι οδηγοί θα μπορούν να παραγγέλνουν το φαγητό τους χωρίς να χρειαστεί να πάρουν τα χέρια απ’ το τιμόνι. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας beacon, όταν ο πελάτης πλησιάσει το κατάστημα της Pizza Hut οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν και θα έχουν τη πίτσα ετοιμοπαράδοτη!

«Μέχρι το 2020 περισσότερα από 250 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως θα περιλαμβάνει αυτή τη λειτουργία» εκτιμά ο αντιπρόεδρος σε θέματα καινοτομίας και στρατηγικών συνεργασιών της Visa, Bill Gajda.

Από το ρολόι σας 

Η μια μετά την άλλη αλυσίδα εστιατορίων μεταφέρουν την παραγγελία μέσω συσκευών στο επόμενο επίπεδο και μας συστήνουν  την pizza-friendly wearable tech.

Η Domino’s παρουσίασε μια εφαρμογή για τα έξυπνα κινητά οποία επιτρέπει στους χρήστες να δίνουν την παραγγελία τους μέσω Pebble και Android smartwatches.

«Η σύνδεση της εταιρεία με την τεχνολογία δε θα μπορούσε να μην είναι ένα φυσικό επακόλουθο! Αναζητούμε διαρκώς τρόπους ώστε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με τέτοιο τρόπο που θα παρέχουμε μια νέα εμπειρία στους πελάτες μας», δήλωσε ο Kevin Vasconi  της Domino’s.

Ενώ τα smartwatches και τα αυτοκίνητα είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να αποδείξει μια επιχείρηση πόσο έμπειρη είναι με την τεχνολογία, το μοναδικό κομμάτι της τεχνολογίας που υπόσχεται «σίγουρα» αποτελέσματα είναι τα beacons  και οι ειδοποιήσεις. Αναλυτικότερα, τα σημαντικότερα οφέλη για τη βιομηχανία εστιατόρια είναι φάρους και άλλες τεχνολογίας που προειδοποιεί τους υπαλλήλους της θέσης του πελάτη.

Όταν είστε κοντά

Πολλές αλυσίδες εστιατορίων χρησιμοποιούν τα κινητά ώστε να καταγράφουν τη τοποθεσία των πελατών τους. Η εφαρμογή του Taco Bell στέλνει pop-up ειδοποιήσεις στους υπαλλήλους ώστε να τους ενημερώσει πως οι πελάτες έχουν φτάσει. Άλλα καταστήματα όπως το Blue Bottle Coffee και Square δίνει τη δυνατότητα της προ-παραγγελίας 24 ώρες πριν και λίγο πριν πλησιάσετε οι υπάλληλοι να ξεκινήσουν να ετοιμάζουν την παραγγελία σας. Έτσι, τα προϊόντα σας θα είναι έτοιμα χωρίς να χρειαστεί να πείτε ούτε μια λέξη.

Σε ότι αφορά το μάρκετινγκ,τα McDonald ‘s και τα Quiznos πειραματίζονται με τα beacons ώστε να προσελκύσουν πελάτες με τη χρήση κουπονιών και στοχευμένες προσφορές.

Με τα μάτια

Το digital menu της Pizza Hut είναι ένα από τα στοιχήματα του μέλλοντος. Ένα είδος Subconscious Menu (Υποσυνείδητο Μενού) που προσπαθούν να εφαρμόσουν κι άλλες εταιρείες και το οποίο μπορεί να διαβάσει τα «μάτια» των πελατών και να καθορίσει την παραγγελία.