Θ. Βασιλειάδης (kariera.gr) στο CEO Initiative: Αν δεν γίνει reskilling, πολλοί εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα θα έχουν πρόβλημα

Θ. Βασιλειάδης (kariera.gr) στο CEO Initiative: Αν δεν γίνει reskilling, πολλοί εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα θα έχουν πρόβλημα
Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr & Socital
Το reskilling και το upskilling των εργαζομένων βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του CEO του kariera.gr, Θεόφιλου Βασιλειάδη, στο συνέδριο CEO Initiative στη συζήτηση για την αγορά εργασίας.

Πρέπει να εστιάσουμε στο reskilling. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σήμερα δεν είναι οι νέοι άνθρωποι που πρέπει να ανέβουν, αλλά αυτοί που είναι ήδη πολλά χρόνια στην αγορά εργασίας. Αν δεν τους αλλάξουμε δρόμο, αργά ή γρήγορα θα έχουν πρόβλημα”, σημείωσε προσθέτοντας πως το ζήτημα είναι πώς θα φτάσει το reskilling στο ανθρώπινο δυναμικό του σήμερα. “Αυτό που θέλουμε να βρούμε μαζί, επιχειρήσεις και κράτος, είναι πώς γίνεται να καταλήξει κομμάτι των χρημάτων που δίνουν οι επιχειρήσεις στο reskilling. Αυτά, μαζί με τα κονδύλια που υπάρχουν, να δημιουργήσουν ένα εργατικό δυναμικό που να είναι σήμερα εκεί που πρέπει”, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το αν η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι ακόμα και τώρα χρησιμοποιούμε τεχνολογία που δεν καταλαβαίνουμε πως είναι τεχνολογία και πως αυτό που δημιουργείται σήμερα είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη τεχνητή νοημοσύνη.

Από αριστερά προς δεξιά: Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας, Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr & Socital, Νίκος Καλογιάννης, CEO, EFA VENTURES, Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO PfB Group, Managing Partner N2Growth, Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair, Fortune Greece

Τη συζήτηση, στην οποία, επίσης, συμμετείχε o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο CEΟ της EFA Ventures, κ. Νίκος Καλογιάννης και η CEO της PfB Group και Managing Partner της Ν2Growth, κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα συντόνισε η Executive Chair του Fortune Greece, κ. Αναστασία Παρετζόγλου. Το πάνελ εστίασε στη διαδικασία του reskilling και upskilling των εργαζομένων, στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία και τη νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά και στο brain gain.

To CEO initiative συνδιοργανώνεται από το περιοδικό Fortune και την εταιρεία Τsomokos Comms και πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” στην Αθήνα την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο από τη συζήτηση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: