Θα χάσει η Marriott την Starwood μέσα από τα χέρια της;

Θα χάσει η Marriott την Starwood μέσα από τα χέρια της;
The Marriott Hotel on park lane in Westminster, London

Ο όμιλος ξενοδοχείων Marriott αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χάσει την Starwood μετά από μήνες προσπαθειών για την εξαγορά της.

Το ενδεχόμενο να αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους τέσσερις μήνες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. αντιμετωπίζει η εταιρία Marriott International, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Starwood δέχθηκε προσφορά εξαγοράς ύψους 14 δισεκ. δολαρίων, ή 82,75 δολαρίων ανά μετοχή, από όμιλο του οποίου επικεφαλής είναι η κινεζική ασφαλιστική εταιρία Anbang. Το ποσό ξεπερνά την τελευταία προσφορά της Marriott, αυξάνοντας τις πιθανότητες η εταιρία ξενοδοχείων να υποβάλει εκ νέου προσφορά για να διασώσει μια συγχώνευση που θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων. Η εξαγορά αυτή αποτελεί γνώμονα για το σχεδιασμό της Marriott από τον Νοέμβριο, όταν η Starwood συμφώνησε για πρώτη φορά να εξαγοραστεί από την μεγαλύτερη, ανταγωνιστική της εταιρία.

«Ο χρόνος και η ενέργεια που έχουν επενδύσει δεν είναι κάτι που δεν εγκαταλείψουν με ευχαρίστηση», σχολίασε ο Τομ Μπέικερ, γενικός διευθυντής της κτηματομεσιτικής εταιρίας εμπορικών ακινήτων Savills Studley. «Το θέμα είναι απλά πώς μπορούν να δικαιολογήσουν το να πληρώσουν παραπάνω από την προσφορά που έχουν ήδη υποβάλει και σε ποιο σημείο θα σταματήσει αυτό».